Prahova – Presedintele EURIPA spune ca este „socat“ de cat sunt de demoralizati medicii de familie din Romania

Cele mai citite

Presedintele EURIPA (Organizatia Europeana a Medicilor de Familie cu Practica in Mediul Rural si Zone Izolate), John Wynn-Jones, a declarat, vineri, la Sinaia, ca este „socat“ de cat de demoralizati sunt medicii de familie din Romania.
Subliniind ca medicii de familie sunt „campioni ai generalitatii“ pentru ca trebuie sa se specializeze in mai multe domenii, el a afirmat ca doctorii romani din mediul rural „se zbat“ pentru a le acorda cele mai bune ingrijiri pacientilor lor.
„Ne-am petrecut timpul purtand discutii cu medicii romani. Ei se zbat sa asigure ingrijiri medicale, in ciuda faptului ca sunt excelenti medici in mediul rural. Avem cea mai grava criza economica din ultima suta de ani, dar am fost cu adevarat socat de cat de demoralizati sunt medicii de familie din Romania. Una dintre cele mai grave crize cu care va confruntati este cea generata de plecarea medicilor tineri, de plecarea medicilor cu experienta“, a declarat presedintele EURIPA intr-o conferinta de presa.
De asemenea, el a sustinut ca, pentru a-i determina sa nu mai plece la munca in alte tari, medicii romani au nevoie de masuri care sa duca la imbunatatirea calitatii vietii, dar si ca practica medicinei in mediul rural ii poate ajuta foarte mult pe studenti si pe rezidenti.
Presedintele EURIPA participa la Forumul International EURIPA care are loc, in perioada 12 – 15 mai, la Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie