Prahova – Poliţia a întocmit portretul robot al violatorului unei fetiţe de 10 ani

Cele mai citite

Poliţiştii prahoveni au întocmit portretul robot al unui bărbat suspectat că a violat o fetiţă de 10 ani din municipiul Ploieşti, ancheta relevând existenţa mai multor încercări eşuate petrecute în împrejurări asemănătoare cu alte copile.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova remis marţi, părinţii unei minore în vârstă de 10 ani au reclamat, joi, 9 iunie, faptul că fetiţa a fost victima unui viol care s-a produs chiar în locuinţa familiei.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că minora a fost violată în jurul prânzului, când se întorcea de la şcoală, de un bărbat care a intrat în apartamentul acesteia imediat în urma ei, astupându-i gura cu un material textil îmbibat într-o substanţă cu miros înţepător.
Victima, care a avut nevoie de îngrijiri medicale acordate într-o unitate de specialitate, nu a putut oferi date suficiente pentru realizarea unui portret robot, dar, în urma cercetărilor, a fost depistat un martor care a văzut ieşind din bloc un bărbat cu semnalmente asemănătoare.
Având în vedere faptul că nici acesta nu a putut oferi suficiente date despre suspect, ancheta a continuat, stabilindu-se că, la începutul lunii iunie, în aceeaşi zonă din municipiul Ploieşti, un bărbat cu semnalmente aproximativ asemănătoare a pătruns într-un apartament, în timp ce o minoră deschidea uşa de acces.
Fetiţa nu a fost însă agresată, întrucât agresorul, speriat de soneria unui telefon, a părăsit apartamentul la scurt timp. Victima a putut oferi date referitoare la semnalmentele suspectului, şi s-a demarat procedura realizării unui portret robot.
Potrivit comunicatului de presă al IJP, fapta respectivă nu a fost reclamată până în prezent la Poliţie, existenţa ei rezultând din cercetările efectuate în cauza actuală.
De asemenea, un caz similar a fost semnalat Secţiei 6 Poliţie Ploieşti în luna mai a anului 2010, când un bărbat a intrat într-o locuinţă în timp ce o minoră deschidea uşa de acces, suspectul folosind tot un material textil îmbibat într-o soluţie cu miros înţepător, cu care a acoperit gura fetei.
Şi de această dată, minora a fost salvată de soneria telefonului său mobil care l-a speriat pe agresor, acesta părăsind apartamentul.
În acest caz a putut fi întocmit portretul robot, pe baza informaţiilor furnizate de victimă.
La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost luate măsuri speciale de intensificare a patrulărilor în zona unităţilor de învăţământ, totodată fiind efectuate demersuri de identificare şi instruire a persoanelor care pot cădea victime unor astfel de infracţiuni.
Cetăţenii care observă persoane cu comportament dubios, cu precădere în zona unităţilor de învăţământ sau a locuinţelor, sunt rugaţi să anunţe imediat acest lucru la cea mai apropiată unitate de poliţie sau prin serviciul „112“.
Portretul robot întocmit de poliţişti arată că suspectul este în vârstă de aproximativ 25-28 de ani, are 1,70-1,75 metri înălţime, aproximativ 60 de kilograme, constituţie astenică, faţă prelungă şi ten deschis.
Persoanele care pot oferi date despre acesta o pot face apelând numărul unic de urgenţă „112“ sau contactând cea mai apropiată unitate de poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie