Prahova: Peste 7.500 de turişti pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Cele mai citite

partie-ski-azugaPeste 7.500 de turişti se aflau, sâmbătă după-amiază, pe pârtiile din staţiunile montane de pe Valea Prahovei, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, stratul de zăpadă măsurând până la un metru.

Administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, a declarat că aproximativ 2.500-3.000 de turişti se află pe pârtiile Cazacu şi Sorica, fiind aglomeraţie la toate instalaţiile de transport, respectiv telegondolă, teleschi Sorica, bandă transportoare- Sorica începători, teleschi Cazacu Variantă şi baby schi Cazacu începători.

Pârtiile din această staţiune sunt într-o stare foarte bună, stratul de zăpadă măsurând între 40 de centimetri şi un metru.

De asemenea, turiştii au la dispoziţie şi două piste de tubbing aflate la baza pârtiei Cazacu.

Aglomeraţie este şi pe cele două pârtii de la Buşteni- Kalinderu I şi II- unde aproximativ 2.000 de turişti practică sporturi de iarnă, dar şi în Fun park-ul amplasat în apropiere, care are sanie-tobogan, pârtie de începători, pistă de tubbing şi carusel.

Potrivit administratorului pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, stratul de zăpadă pe cele două pârtii este de aproximativ 40 de centimetri, iar turiştii stau la coadă la telescaun, parcarea fiind, de asemenea, extrem de aglomerată.

Alţi aproximativ 3.000 de turişti se află la Sinaia pe pârtiile de la Cota 2.000 şi pe Pârtia Nouă, care este deservită de telegondolă.

Condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă în această staţiune sunt, de asemenea, excelente, toate instalaţiile de transport pe cablu fiind funcţionale.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, un bucureştean de 39 de ani care se afla pe una dintre pârtiile de mare altitudine a suferit o fractură de picior în timp ce practica sporturi de iarnă.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img