Prahova: Peste 2.000 de contestaţii la Bacalaureat, mai puţine decât anul trecut

Cele mai citite

Peste două mii de contestaţii au fost formulate de către elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat în judeţul Prahova, numărul acestora fiind însă mai mic decât cel de anul trecut.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, la nivelul judeţului, au fost depuse 2.126 de contestaţii, cele mai multe la limba română (699), matematică I (234) şi matematică II (628).
De asemenea, contestaţii au fost formulate şi la istorie (41), anatomie (21), biologie (208), chimie anorganică (38), chimie organică (26), economie (13), fizică (68), filosofie (2), geografie (82), informatică MI (35), informatică SN (1), logică (28) şi psihologie (2).
Lucrările au fost trimise pentru recorectare în judeţul Braşov.
Numărul contestaţiilor este mai mic decât cel de anul trecut, când în Prahova au fost depuse aproximativ 3.000 de cereri de recorectare a lucrărilor.
Un număr de 7.419 elevi s-au înscris în Prahova pentru a susţine Bacalaureatul, dintre aceştia 7.066 prezentându-se la examenul care a putut fi susţinut în 24 de centre de examinare.
La nivelul judeţului, 45,49% dintre elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea curentă au promovat, procentul fiind mai mare decât cel de anul trecut când, înaintea contestaţiilor, promovaseră 44,68%.
De asemenea, în Prahova s-a înregistrat o singură medie de zece, aparţinând unei eleve a Colegiului Naţional ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Ploieşti.
La nicio unitate de învăţământ din judeţ nu a existat un procent de promovabilitate de 100%.
La polul opus se situează Grupul Şcolar Filipeştii de Pădure care are 0% procent de promovabilitate, niciunul dintre cei 14 candidaţi nereuşind să obţină note de trecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie