Prahova – Peste 16.000 de persoane din doua localitati, fara apa timp de peste 12 ore

Cele mai citite

Peste 16.000 de persoane din localitatile prahovene Lipanesti si Boldesti Scaieni nu au beneficiat, in cursul zilei de sambata, de alimentare cu apa, autoritatile invocand doua cauze diferite care ar fi condus la aceasta situatie.
Astfel, Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a anuntat ca, din cauza furtului unui transformator electric care alimenta statia de apa din Lipanesti, aceasta localitate, dar si orasul Boldesti Scaieni au ramas fara apa, in acest caz fiind deschisa o ancheta pentru depistarea autorilor furtului.
De asemenea, primarul localitatii Lipanesti, Robert Nica, a declarat, pentru Agerpres, ca transformatorul care alimenta statia de pompare a apei a fost furat in noaptea de vineri spre sambata, peste 16.000 de oameni fiind afectati timp de mai multe ore de lipsa alimentarii cu apa.
Nica a adaugat ca angajatii Electrica Muntenia Nord au inlocuit transformatorul furat, astfel incat alimentarea cu apa a populatiei din localitatile afectate a fost reluata.
Pe de alta parte, reprezentantii Electrica Muntenia Nord sustin ca de vina pentru producerea acestei situatii ar fi fost, de fapt, o problema la conducta de apa si nu furtul transformatorului.
„Transformatorul care a fost furat alimenta pompele de rezerva, iar acestea nu erau in functiune. De asemenea, din acel post de transformare mai erau alimentati cinci consumatori casnici, astfel ca furtul transformatorului a afectat, practic, doar cinci consumatori. Problemele in Lipanesti si Boldesti Scaieni au fost cauzate, din cate am inteles, de o defectiune la conducta de apa“, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa.
El a precizat ca pe parcursul anului trecut peste 20 de astfel de transformatoare au fost furate, pagubele fiind unele importante.
„Nici pana la aceasta data, Politia nu a gasit vreun vinovat pentru furtul vreunuia dintre cele peste 20 de transformatoare. In ultimul an, numai din aceasta zona a localitatii Lipanesti au fost sustrase trei transformatoare“, a adaugat reprezentantul Electrica Muntenia Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie