Prahova – Peste 1.500 de carti donate unei scoli din Breaza, printr-o actiune a Postei Romane

Cele mai citite

O donatie de peste 1.500 de carti a fost oferita, vineri, de Posta Romana scolii generale Breaza de Sus din localitatea prahoveana Breaza.
Actiunea face parte din campania „O carte deschide o lume noua“, aflata la cea de a doua editie, scopul colectei si al donatiilor fiind acela de a imbogati fondul de carte pe care il detin in special scolile din mediul rural.
Astfel, biblioteca scolii generale Breaza de Sus este mai bogata cu 1.560 de carti, care se adauga celor 5.410 volume deja existente pe rafturile acesteia.
Potrivit mesajului transmis elevilor si conducerii scolii de la Breaza de directorul general al Companiei Nationale Posta Romana S.A, Dumitru Daniel Neagoe, „o carte nu este un dar pentru o zi, o toamna sau un an, ci este un dar pentru totdeauna“.
Primarul din Breaza, Nicolae Ferastraeru, a multumit conducerii CNPR pentru acest gest, mentionand ca seful Postei Romane „este brezean si stie ca generatii intregi au facut cinste dascalilor“ de aici.
Elevii scolii din Breaza de Sus le-au inmanat reprezentantilor CNPR, dar si primarului localitatii si reprezentantului Inspectoratului Scolar Judetean Prahova „diplome de prieteni“ ai lor, in timp ce unitatea de invatamant a primit o „Diploma de prieten al postasilor“.
Anul acesta, s-au strans, in perioada 1 iunie – 15 septembrie, in oficiile postale din intreaga tara, aproximativ 22.000 de carti, in prima editie a campaniei fiind colectate peste 52.000 de volume.
Astfel, prin cele doua editii ale campaniei derulate de Posta Romana, peste 74.000 de carti au imbogatit bibliotecile unui numar de 80 de unitati scolare din tara, in special din mediul rural.

Ultimele articole

Misterul din spatele “Colecționarului”

Înainte de a detalia psihologia personajelor din “Colecționarul” de John Fowles, este important să înțelegem contextul general și premisele...

Spitalul din Slobozia are incubator nou pentru copiii prematuri

Micuţii care vin pe lume la Spitalul Judeţean din Slobozia vor avea parte de îngrijiri mai bune datorită unei...

A treia Cupă din istoria Petrolului face înconjurul judeţului pentru a fi văzută de suporteri

După o pauză de 18 ani, judeţul Prahova se poate mîndri cu o nouă Cupă a României. Pentru că Petrolul este extrem de iubită...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ