Prahova – PDL si PSD strang semnaturi pentru imbunatatirea calitatii aerului din Ploiesti

Data:

Liderii locali ai PDL si PSD Prahova, respectiv Roberta Anastase si senatorul Iulian Badescu, au anuntat, joi, demararea unor campanii de strangere de semnaturi in vederea imbunatatirii calitatii mediului din municipiul Ploiesti.
Astfel, presedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca organizatia judeteana a partidului va demara, saptamana viitoare, actiunea de strangere de semnaturi in cadrul campaniei ‘Vreau sa respir, vreau sa traiesc’, care are drept scop determinarea autoritatilor competente ale statului de a revizui autorizatiile integrate de mediu ale unor societati din Ploiesti si din jurul orasului care polueaza in mod constant.
„Aceste autorizatii care sunt emise in 2007-2008, nu sub umbrela Guvernului Emil Boc, sunt autorizatii care nu cuprind programe de conformare, care in egala masura nu sunt capabile sa ofere oamenilor garantia calitatii vietii. De luni intregi, constatam cum se respira in mod special noaptea. Am facut demersuri foarte multe (n.r. parlamentarii de Prahova, prefectul judetului si primarul Ploiestiului). Nu a existat nicio imbunatatire a acestei situatii. (…) Au existat reactii insuficiente din partea Garzii de Mediu Prahova, din partea altor autoritati. Apreciez demersurile pe care le face in ultimele zile domnul ministru Borbely personal. Cred ca aceste demersuri trebuie sustinute si trebuie ajuns la un punct“, a spus Anastase.
De asemenea, prim-vicepresedintele PDL a aratat ca aceasta campanie de semnaturi va fi urmata de intocmirea unei adrese care va fi inaintata atat premierului, cat si ministrului Mediului, Laszlo Borbely si sefilor de la Garda Nationala de Mediu (GNM) si de la Agentia Nationala de Protectie a Mediului (ANPM).
In acest context, Anastase a amintit de „disfunctionalitatile“ constatate in activitatea Garzii de Mediu Prahova si a precizat ca este nevoie de o schimbare la conducerea acestei institutii, in conditiile date.
„Disfunctionalitatile au fost sesizate in numeroase randuri. Daca seful GNM nu e capabil sa ia o decizie in ceea ce priveste Garda de Mediu Prahova, atunci este cazul sa plece el. (…) Prefectul a trimis toate sesizarile din presa la seful GNM impreuna cu solicitarea de a se face schimbarile necesare la Garda de Mediu Prahova. Daca domnii care sunt in pozitie de raspundere la nivelul judetului Prahova nu sunt capabili sa ia deciziile necesare, atunci ei trebuie sa plece“, a aratat liderul PDL Prahova.
De asemenea, primarul Andrei Volosevici a explicat ca la dispeceratul primariei se primesc 200-300 de apeluri de la cetateni in noptile in care sunt probleme, in special in weekend, dar si ca administratia locala a facut „minim 20 de sesizari“ la Garda de Mediu Prahova in acest sens, fara ca situatia sa se imbunatateasca.
„Nu poti sa ceri anularea acestei autorizatii pentru ca aceasta inseamna sa punem pe liber salariatii de acolo. Dorim o planificare foarte clara din trei in trei luni maxim cu ce trebuie sa faca din punct de vedere tehnic pentru imbunatatirea aerului pe care il respiram. Respectam, in acelasi timp, faptul ca sunt angajatori in proportie de 80% ai ploiestenilor“, a explicat Volosevici.
O campanie similara a fost anuntata, joi, si de vicepresedintele PSD Prahova, senatorul Iulian Badescu.
Acesta a precizat ca va strange semnaturi pentru inaintarea unei petitii primului ministru Emil Boc si ministrului Mediului cu privire la poluarea atmosferica din Ploiesti.
De asemenea, Badescu ia in calcul si elaborarea, impreuna cu alesii PSD din Consiliul Local Ploiesti, a unui proiect de hotarare privind introducerea unei taxe locale anuale de cinci pana la 10% din cifra de afaceri pentru acei agenti economici care nu fac investitiile de mediu necesare eliminarii definitive a poluarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...