Prahova – Patru persoane au fost retinute de DIICOT in cazul Western Union

Data:

Patru persoane din Ploiesti, Bucuresti si Targoviste au fost retinute miercuri de procurorii DIICOT Ploiesti in dosarul privind tranzactiile ilegale de bani din conturile Western Union, acestea fiind acuzate de acces ilegal la sistemul informatic, transfer ilegal de date si efectuare de operatiuni frauduloase prin intermediul unor sisteme informatice.
Seful DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, a precizat ca prejudiciul minim estimat este de 100.000 de dolari, procurorii avand date ca membrii gruparii au mai actionat la fel si in cazul altor firme de transfer de bani.
Procurorii DIICOT Ploiesti au efectuat miercuri o serie de perchezitii la cinci locuinte din Bucuresti (2), Targoviste (2) si Campina (1), fiind vizati membrii unei grupari care a efectuat tranzactii frauduloase din conturile Western Union, dupa ce a spart baza de date a acestei institutii bancare.
Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, gruparea, de aproximativ 20 de membri, cuprindea persoane care au cunostinte de IT, un grup de racolatori si unul de persoane care ridicau banii dupa efectuarea tranzactiilor.
Practic, specialistii in IT intrau in baza de date a Western Union si comandau operatiuni de plata catre persoane fizice cu identitate reala, care apoi mergeau si retrageau banii.
Aceste persoane dispuse sa ridice sumele de bani erau gasite de catre grupul de racolatori si se pare ca cele mai multe sunt din judetul Prahova.
Baza de date a institutiei bancare era accesata de pe teritoriul Spaniei iar retragerile sumelor de bani se faceau din Prahova, Dambovita, Ilfov si alte judete ale tarii, dar si din Republica Moldova, Bulgaria si Spania.
Procurorii au ridicat de la cele doua locuinte perchezitionate la Bucuresti suma de 4.500 de euro si mai multe inscrisuri ale institutiei bancare in cauza.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Creștere alarmantă a cazurilor de fobie școlară la copii în județul Arad

Fenomenul fobiei școlare, o tulburare tot mai des întâlnită...

Alimente bogate în antioxidanți: esențiale pentru sănătatea organismului

Antioxidanții sunt substanțe chimice care protejează celulele organismului de...

Moartea lui Ögödei: Un moment crucial în istoria Imperiului Mongol

Ögödei Khan, al treilea fiu al lui Genghis Khan,...