Prahova – Patru persoane au fost retinute de DIICOT in cazul Western Union

Cele mai citite

Patru persoane din Ploiesti, Bucuresti si Targoviste au fost retinute miercuri de procurorii DIICOT Ploiesti in dosarul privind tranzactiile ilegale de bani din conturile Western Union, acestea fiind acuzate de acces ilegal la sistemul informatic, transfer ilegal de date si efectuare de operatiuni frauduloase prin intermediul unor sisteme informatice.
Seful DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, a precizat ca prejudiciul minim estimat este de 100.000 de dolari, procurorii avand date ca membrii gruparii au mai actionat la fel si in cazul altor firme de transfer de bani.
Procurorii DIICOT Ploiesti au efectuat miercuri o serie de perchezitii la cinci locuinte din Bucuresti (2), Targoviste (2) si Campina (1), fiind vizati membrii unei grupari care a efectuat tranzactii frauduloase din conturile Western Union, dupa ce a spart baza de date a acestei institutii bancare.
Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, gruparea, de aproximativ 20 de membri, cuprindea persoane care au cunostinte de IT, un grup de racolatori si unul de persoane care ridicau banii dupa efectuarea tranzactiilor.
Practic, specialistii in IT intrau in baza de date a Western Union si comandau operatiuni de plata catre persoane fizice cu identitate reala, care apoi mergeau si retrageau banii.
Aceste persoane dispuse sa ridice sumele de bani erau gasite de catre grupul de racolatori si se pare ca cele mai multe sunt din judetul Prahova.
Baza de date a institutiei bancare era accesata de pe teritoriul Spaniei iar retragerile sumelor de bani se faceau din Prahova, Dambovita, Ilfov si alte judete ale tarii, dar si din Republica Moldova, Bulgaria si Spania.
Procurorii au ridicat de la cele doua locuinte perchezitionate la Bucuresti suma de 4.500 de euro si mai multe inscrisuri ale institutiei bancare in cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie