Prahova: Metoda inedită, pentru România, prin care ajungeau drogurile la deţinuţi: foiţe impregnate cu droguri!

Cele mai citite

Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. Ploieşti au făcut percheziţii la Penitenciarul Ploieşti, într-un dosar de trafic de droguri.

Au fost vizaţi deţinuţi din cinci camere despre care existau informaţii că primesc droguri din afara închisorii. Metoda prin care deţinuţii au intrat în posesia drogurilor este una inedită pentru România, susţin surse judiciare. Este pentru prima dată când poliţiştii descoperă într-un penitenciar autohton foiţe impregnate cu droguri.

Astfel, hârtii, coli A 4 şi chiar şerveţele, ajungeau în spatele gratiilor ca scrisori de dragoste trimise de iubitele aflate în libertate către bărbaţii aflaţi în detenţie. Drogurile primite în felul acesta erau vândute ulterior în închisoare fie pentru bani, fie în schimbul unor porduse considerate de lux în spatele gratiilor, cafea sau ţigări.

”Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu luna septembrie a.c., substanţele psihoactive ar fi fost introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei şi ar fi fost ulterior distribuite în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). Poliţiştii au ridicat, în urma percheziţiilor efectuate 8 coli din hârtie tip A4, 3 bucăţi de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăţi de şerveţele şi o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanţe psihoactive”, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, foiţele impregnate cu droguri se rulează şi se introduc într-o ţigară banală. O astfel de ţigară ”aranjată” ajunge să valoreze mult în închisoare, iar cei dependenţi sunt dispuşi să plătească sute de lei pentru a intra în posesia drogului. În urma percheziţiilor şapte persoane au fost luate la sediul Parchetului pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img