Prahova – Master Planul de apă-canal, pregătit pentru finanţare

Cele mai citite

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova este pregătit pentru finanţare, după ce a trecut de faza de evaluare la Comisia Europeană, contractul urmând a fi semnat după jumătatea lunii mai, în prezenţa ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, vineri, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

„Prin decizia Comisiei Europene din 3 mai 2011, a fost semnat proiectul cu o valoare totală de 201 milioane de euro privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova. Decizia intră în vigoare pe 19 sau 20 mai, atunci când, împreună cu domnul ministru Borbely, vom semna graficul şi modul de derulare a proiectului“, a declarat Cosma, într-o conferinţă de presă.

Potrivit preşedintelui CJ, cota de finanţare din partea Uniunii Europene este de 137 de milioane de euro, Guvernul, prin Ministerul Mediului, urmând a suporta 18% din valoarea totală a proiectului, iar administraţiile locale 2%.

Prahova va primi în 2011 pentru implementarea Master Planului de apă-canal 37,336 milioane de euro, în 2012 – 36,158 milioane de euro, iar în 2013 – 43,039 milioane de euro.

Proiectul finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu vizează investiţii în reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare, inclusiv a staţiilor de pompare, reabilitarea/modernizarea staţiilor de epurare a apelor uzate, dar şi proiectarea şi construirea a două staţii de epurare în localităţile Sinaia şi Plopeni.

Master Planul de apă-canal va fi implementat, în Prahova, de operatorul regional al serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare SC Hidro Prahova SA, localităţile care vor beneficia de investiţii în cadrul acestui proiect fiind Azuga, Buşteni, Sinaia (aglomerare Sinaia), Comarnic, Breaza (aglomerare Breaza), Câmpina, Băneşti (aglomerare Câmpina), Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, comuna Teişani (aglomerare Vălenii de Munte), Mizil şi Urlaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Un conducător auto a refuzat să se conformeze semnalului emis de polițiști și a intrat în coliziune cu o altă mașină

Pe străzile din Ilfov, a avut loc o scenă de urmărire asemănătoare celor din filme, după ce un șofer...

Alte articole din aceasta categorie