Prahova – Mandate de arestare preventiva pentru Ghenosu si alti sase membri ai gruparii sale

Cele mai citite

Sapte persoane, printre care Ghenosu si varul acestuia, Eugen Neacsu, au primit, joi noaptea, mandate de arestare preventiva, acestea fiind acuzate de constituire si aderare la un grup infractional organizat, santaj, proxenetism si spalare de bani.
Potrivit procurorului sef al DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, cinci dintre inculpati, inclusiv Neacsu, au fost dusi in arest la Campina, iar Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu“ a fost incarcerat la Rahova, in timp ce pe numele unui alt membru al gruparii, disparut de la domiciliu, a fost emis mandat de arestare in lipsa.
Varul primar al lui Ghenosu, Eugen Neacsu, zis Eugen Sarbu, este persoana prin intermediul careia liderul gruparii coordona, din penitenciar, activitatea infractionala.
Eugen Neacsu nu a fost gasit de catre anchetatori in timpul descinderilor care au avut loc miercuri, acesta fiind prins joi dimineata, la Vama Nadlac, incercand sa iasa din tara.
Botnaru a precizat ca Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventiva pentru cinci dintre cei opt suspecti retinuti miercuri seara, ceilalti trei primind interdictia de a parasi localitatea timp de 30 de zile.
Opt persoane care fac parte din gruparea condusa de Ghenosu au fost retinute, miercuri seara, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploiesti sub acuzatiile de constituire si aderare la un grup infractional organizat, santaj, proxenetism si spalare de bani.
Potrivit procurorului sef Ionut Botnaru, in urma celor 11 perchezitii domiciliare care au avut loc, miercuri dimineata, in Targoviste, au fost conduse la audieri 20 de persoane, printre care Ghinea Florin Nicolae, zis ‘Ghenosu’, cunoscut lider al lumii interlope dambovitene, si mama sa.
Anchetatorii nu l-au gasit insa, in timpul descinderilor, pe varul acestuia, Eugen Neacsu, zis Eugen Sarbu, persoana prin intermediul careia Ghenosu coordona activitatea grupului infractional.
Procurorii DIICOT Ploiesti au facut, miercuri dimineata, 11 descinderi in locatii din Targoviste intr-un dosar de santaj si proxenetism.
Activitatea infractionala a gruparii constituita din 15 persoane era coordonata de Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu“, lider al lumii interlope dambovitene, din penitenciarul in care acesta se afla incarcerat, personal sau prin intermediul altor persoane.
Procurorul sef Ionut Botnaru a precizat ca persoana prin intermediul careia Ghenosu coordona activitatea grupului infractional se numeste Eugen Neacsu, zis Eugen Sarbu, acesta fiind varul sau primar.
Membrii gruparii au actionat pe raza judetului Dambovita, recrutand zece femei, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, carora le-au asigurat protectia in vederea practicarii prostitutiei de lux pe teritoriul Irlandei.
Activitatea fetelor era promovata prin intermediul unui site specializat de tip „escort“, iar tarifele pe care le practicau erau cuprinse intre 100 si 300 de lire.
Banii erau trimisi in tara atat prin intermediul Western Union, cat si prin intermediul unei persoane care venea des in Romania, procurorii estimand ca in ultimii trei ani, membrii grupului infractional au obtinut in acest fel suma minima de 550.000 de euro.
Preocuparile infractionale ale invinuitilor au vizat si exercitarea de acte de violenta extrema asupra a zece persoane pentru a le determina sa plateasca importante sume de bani cu titlul de „taxa de protectie“ sau dobanzi la imprumuturi, valoarea foloaselor necuvenite fiind de aproximativ 250.000 de euro.
Procurorii DIICOT au instituit sechestrul asigurator asupra asupra a cinci autoturisme de lux apartinand membrilor gruparii.
De asemenea, in urma descinderilor care au avut loc, anchetatorii au gasit sume de bani, dar nu foarte importante, arme albe, respectiv sabii, pumnale de lupta, bastoane de lupta, dar si diverse inscrisuri si laptopuri care au fost ridicate in vederea cercetarilor.

Ultimele articole

Angajații TESA de la Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă acțiunile de PROTEST!

În intervalul orar cuprins între 10:00 și 12:00, protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a...

Primarul comunei Bălăceanu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei de apă a localității

Primarul Gică Geangoş anunță cu entuziasm că, odată cu obținerea finanțării necesare, proiectul din comuna Bălăceanu pentru modernizarea sistemului...

ANM: Zona montană a județului Buzău – sub COD PORTOCALIU de viscol

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de importanță ridicată, de tip Cod portocaliu, pentru fenomenele meteorologice...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ