Prahova – Investitie de 20 de milioane de euro inaugurata in prezenta premierului Emil Boc

Cele mai citite

O investitie de 20 de milioane de euro intr-o fabrica de sisteme de micro-irigatii a fost inaugurata, miercuri, la Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti, in prezenta premierului Emil Boc.
Fabrica de 12.900 de metri patrati va avea initial 35 de angajati, incluzand personal de conducere, asamblori de linie, designeri si tehnicieni, urmand ca, pana in 2013, numarul acestora sa ajunga la 100.
„Din toate locurile din lume, am ales sa construim aici fabrica noastra datorita gandirii inovatoare, atitudinii favorabile mediului de afaceri a Guvernului roman, dar si eticii de munca esentiale a celor din Romania. Toate acestea sunt trasaturi pe care le impartasiti cu cei din statul nostru de origine, Minnesota“, a declarat presedintele companiei Toro, Michael Hoffman.
Fabrica din Romania va produce sisteme de micro-irigatii pentru cultivatorii de legume, de terenuri agricole, livezi si podgorii din Europa, din Orientul Mijlociu si Africa (regiunea EMEA).
„Este un moment important pentru investitiile si locurile de munca in zona si in Romania. Investitia pe care o realizeaza aici la Ploiesti este extrem de bine venita din cel putin doua motive. In primul rand, domeniul- microirigatiile, agricultura-, adica un domeniu de maxim interes pentru Romania si pentru Guvern. Agricultura este practic una dintre sansele Romaniei de modernizare si dezvoltare. Romania are o capacitate de a hrani 80 de milioane de oameni. Inca Romania, din nefericire, importa cele mai multe produse agro-alimentare. Pentru a transforma Romania intr-o tara exportatoare de produse agro-alimentare, avem nevoie si de modernizarea sistemului de irigatii pentru a nu mai fi dependenti de vreme, de ploaie, astfel incat sa putem realiza culturile pe care le putem avea la timp si de o calitate pe care ne-o dorim“, a declarat premierul Emil Boc.
De asemenea, acesta a aratat ca investitiile straine in Romania sunt sprijinite prin asigurarea unui cadru economic stabil si prin promovarea unor politici responsabile.
„Romania isi mentine politica cotei unice de 16% care reprezinta un important stimulent pentru atragerea investitiilor autohtone si straine si continua politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru investitorii care creeaza locuri de munca si realizeaza investitii substantiale in Romania. Aici, aceasta investitie de 20 de milioane de euro care creeaza peste 100 de loc de munca beneficiaza in timp de un sprijin din partea statului de aproximativ 8 milioane de euro, sub rezerva realizarii acestei investitii. E o dovada a faptului ca Guvernul e deschis sa sprijine investitorii seriosi“, a mai adaugat primul ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie