Prahova – Investitie de 100 milioane euro intr-un parc industrial eco-tehnologic la Valea Calugareasca

Date:

Un parc industrial eco-tehnologic ce se va intinde pe o suprafata de aproximativ 50 de hectare va fi realizat de o companie italiana pe amplasamentul fostului Combinat Chimic Romfosfochim din localitatea prahoveana Valea Calugareasca, investitia, in urmatorii cinci ani, fiind de 100 de milioane de euro.
Investitorul italian, Gianalfredo Tisocco, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca realizarea acestui parc presupune demolarea unora dintre vechile cladiri, reabilitarea altora, ecologizarea terenului si realizarea infrastructurii.
Doar operatiunile de demolare si ecologizare presupun o investitie de aproximativ 3,6 milioane de euro, reprezentantul companiei italiene apreciind ca, in urmatorii cinci ani, vor fi investite 100 de milioane de euro in constructia parcului si in achizitionarea de echipamente industriale.
Parcul industrial eco-tehnologic va fi unul privat, cu aproximativ 30 de firme italiene si romanesti specializate in reciclarea si recuperarea materialelor refolosibile, dar si in producerea de energii regenerabile.
De asemenea, compania italiana isi propune ecologizarea vechiului depozit de fosfogips, care presupune tratarea unei cantitati de 100.000 de tone de pamant afectat in urma activitatii combinatului de la Valea Calugareasca.
Un alt proiect al acestor investitori se refera la realizarea unui parc fotovoltaic de 5 MW, in satul Darvari, din comuna Valea Calugareasca.
„In cadrul programului de asigurare a locurilor de munca, am conceput acest proiect de transformare a vechiului cosmar din aceasta localitate intr-un parc ecologic de reciclare a materialelor refolosibile, dar si de producere a energiilor alternative. Dupa indelungi tratative, am rezolvat problemele juridice ale terenurilor, s-au realizat transferurile de proprietati iar acest parc devine realitate“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.
Combinatul de Ingrasaminte Chimice Valea Calugareasca a fost infiintat in anul 1970 si a functionat pana in 1997, din 1990 numindu-se Romfosfochim.
In fabrica de ingrasaminte chimice au functionat instalatii de producere a acidului sulfuric, acidului fosforic, de ingrasaminte chimice, produse chimice pe baza de fosfor, clor, sulf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...