Prahova: Incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier în 11 judeţe din ţară

Cele mai citite

Incendiile de vegetaţie uscată şi fond forestier, care s-au declanşat pe fondul căldurii excesive şi al secetei din ultima perioadă, au afectat luni 11 judeţe din ţară unde se acţionează pentru localizarea şi lichidarea focului şi pentru supravegherea zonelor respective, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În Masivul Făgăraş din judeţul Argeş a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată în zona golului alpin dintre Vârful Scara şi Vârful Boia pe o suprafaţă de circa două hectare.

În satul Sebeş din comuna Hârseni, judeţul Braşov continuă intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat între Vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, la o altitudine de 1500 de metri, pe o suprafaţă de 4 hectare.

În judeţul Hunedoara, incendiul din Munţii Vulcan de pe Vârful Drăgoi a fost lichidat, în prezent acţionându-se pentru lichidarea incendiului din Munţii Şureanu, de pe raza comuna Baru, ce a afectat circa 30 de hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi.

Aproximativ 25 hectare vegetaţie uscată, litieră pădure foioase şi conifere, păşune alpină şi doborâturi au fost afectate de incendiile declanşate pe raza comunei Şugag, în zonele Smida Mică şi Dobra din Munţii Şureanu, judeţul Alba.

Incendiul din comuna Vâlcele, judeţul Covasna, ce a distrus 3 hectare de vegetaţie uscată şi pepinieră de foioase, a fost lichidat, în timpul nopţii trecute asigurându-se supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate.

De asemenea, şi incendiul de vegetaţie uscată semnalat în golul alpin din comuna Muşeteşti, judeţul Gorj a fost stins.

La incendiul din Masivul Bucegi, judeţul Prahova, între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni – Babele, acţionează, alături de celelalte forţe implicate, şi un elicopter ce aparţine Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI.

În continuare se acţionează pentru stingerea incendiului din zona Vârfului Muma din judeţul Sibiu, ce se manifestă la circa 7 hectare litieră.

Incendiul produs la vegetaţia uscată de pe un perete stâncos din zona Stănile a Parcului Naţional Ceahlău, judeţul Neamţ nu se mai manifestă cu flacără, existând doar câteva porţiuni care fumegă, iar zona este în continuare supravegheată.

Totodată, se asigură supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate în zonele Şanta – staţiunea Păltiniş, Vârfurilor Bătrâna, Arpăşelul de Sus şi Buceciu din judeţul Sibiu, zona Ocolului Silvic Brateş din comuna Tarcău, judeţul Neamţ, în comuna Stânceni din judeţul Mureş şi în apropierea Staţiunii Lacul Roşu şi localităţile Borsec, Subcetate şi Gheorgheni din judeţul Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie