Prahova – Inca doua autospeciale noi in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta

Cele mai citite

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova a primit, joi, doua noi autospeciale de interventie de mici dimensiuni, acestea fiind achizitionate prin intermediul proiectului „Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in Regiunea Sud Muntenia“.
Potrivit capitanului din cadrul ISU Mihai Divoiu, cele doua autospeciale vor fi repartizate catre Detasamentul de pompieri de la Sinaia si Detasamentul 1 Ploiesti, acestea putand fi folosite pentru stingerea incendiilor, dar si in actiuni de descarcerare grea si acordare de prim ajutor.
Reprezentantul ISU a explicat ca acestea sunt ideale pentru actiuni in oras, acolo unde traficul este aglomerat, interventiile fiind usurate ca urmare a dimensiunilor mici ale autospecialelor.
De asemenea, ISU Prahova a mai primit, in luna septembrie, in cadrul aceluiasi program, trei autospeciale noi de lucru cu apa si spuma de capacitate mare.
Implementarea proiectului la nivelul judetului Prahova mai presupune achizitionarea unei autospeciale pentru descarcerari grele, a trei ambulante de tip B2 si a unei autospeciale pentru interventie la accidente colective.
Valoarea totala a proiectului, care este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 si este implementat in sapte judete (Prahova, Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita si Teleorman) este de 52 de milioane de lei, dintre care 42 de milioane reprezinta valoare eligibila. Contributia proprie a Prahovei este de aproximativ doua milioane de lei.
Obiectivele demersului de achizitionare de echipamente specifice interventiilor in situatii de urgenta sunt reprezentate de cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica in cazuri de urgenta si dezastre majore, reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat, dar si intarirea colaborarii dintre judetele Regiunii Sud Muntenia in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img