Prahova – Iluminatul de sarbatori din municipiul Ploiesti, mai scump decat anul trecut

Data:

Primaria Ploiesti va plati, anul acesta, mai mult fata de anul precedent pentru iluminatul specific sarbatorilor de iarna, diferenta fiind de 300.000 de lei.
Purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiesti, Bianca Patrichi, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca suma totala care a fost alocata pentru inchirierea figurinelor si ornamentelor si pentru montarea si demontarea acestora este de 2 milioane de lei, in 2010 suma destinata acestui capitol de cheltuieli fiind de aproximativ 1,7 milioane de lei.
Doar pentru inchirierea a zece figurine luminoase in format 3D, reprezentand reni, oameni de zapada, un pinguin si mai multi Mosi Craciun, si pentru decorarea a doua fantani s-au platit 37.000 de euro din totalul sumei.
Toate ornamentele sunt inchiriate de la operatorul care se ocupa de iluminatul public din oras.
De asemenea, in Ploiesti vor mai fi amplasati sase brazi, dintre care cinci cu inaltimi cuprinse intre 15 si 20 de metri, iar unul cu o inaltime peste 20 de metri, achizitionati de societatea Servicii de Gospodarire Urbana (SGU) Ploiesti de la Ocolul Silvic Valea Doftanei si de la Ocolul Silvic Covasna.
Potrivit purtatorului de cuvant al SGU, Adela Fratila, cel mai inalt brad va fi amplasat in fata Palatului Administrativ din municipiu, in care isi au sediul Prefectura Prahova, Consiliul Judetean si Primaria Ploiesti, iar ceilalti vor fi impodobiti in Parcul „Toma Socolescu“, la Gara de Sud, in Parcul „Aurora“, la Sala Sporturilor „Olimpia“ si in cartierul Bereasca.
Suma totala cheltuita pentru achizitionarea si transportul pomilor este de aproximativ 15.000 de lei.
Municipalitatea a mai inchiriat in primavara acestui an, de la operatorul de iluminat public, alte cateva zeci de figurine luminoase in format 2D si 3D reprezentand simboluri specifice sarbatorilor pascale, platind pentru acestea suma de 200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...