Prahova – Grupare specializata in fraude intracomunitare, destructurata de politisti

Data:

O grupare specializata in fraude intracomunitare care a prejudiciat bugetul statului cu peste doua milioane de lei a fost destructurata de politisti, pe numele suspectilor fiind emise mandate de arestare preventiva.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova remis, luni, presei, ofiterii de investigare a fraudelor din judetele Prahova si Buzau, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, cu sprijinul luptatorilor din cadrul SIR Prahova, au efectuat, vineri, cinci perchezitii in imobile si spatii comerciale detinute de patru suspecti cercetati pentru fraude in tranzactiile intracomunitare.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cei patru, care au varsta cuprinsa intre 25 si 48 de ani, au achizitionat, in cursul acestui an, marfuri de la societati comerciale din Romania, simuland o livrare intracomunitara suspensiva de la plata TVA catre societati comerciale cu sediul in Bulgaria, in timp ce marfa era, de fapt, comercializata pe teritoriul Romaniei prin societati „fantoma“.
In acest fel, bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 2,3 milioane de lei.
De asemenea, acestia au mai prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ 450.000 de lei, dupa ce au cumparat in perioada noiembrie 2008 – mai 2011 ulei comestibil de la societati comerciale din Bulgaria, produs scutit de plata TVA-ului, pe care l-au introdus in tara si l-au comercializat fara sa il inregistreze si fara sa achite TVA-ul aferent si impozitul pe profitul obtinut.
Unul dintre suspecti este cercetat si pentru savarsirea mai multor infractiuni de inselaciune cu file CEC si bilete la ordin, fapte prin care au fost prejudiciate mai multe persoane juridice, cu suma de 450.000 de lei.
Tribunalul Prahova a emis pe numele celor patru mandate de arestare preventiva.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Creștere alarmantă a cazurilor de fobie școlară la copii în județul Arad

Fenomenul fobiei școlare, o tulburare tot mai des întâlnită...

Alimente bogate în antioxidanți: esențiale pentru sănătatea organismului

Antioxidanții sunt substanțe chimice care protejează celulele organismului de...

Moartea lui Ögödei: Un moment crucial în istoria Imperiului Mongol

Ögödei Khan, al treilea fiu al lui Genghis Khan,...