Interlopul dambovitean Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare, pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, decizia Curtii de Apel Ploiesti fiind definitiva in acest caz.
Potrivit consilierului din cadrul Curtii de Apel Ploiesti, Roxana Bugeac, Ghenosu si Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita au facut recurs impotriva unei decizii data in luna iulie de Tribunalul Dambovita care l-a condamnat la o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare sub aspectul savarsirii acestor infractiuni, insa instanta a marit, joi, pedeapsa la patru ani de detentie cu executare, hotararea fiind definitiva.
In acelasi dosar a fost judecat si un alt inculpat, Honciu Ion, si in cazul acestuia Curtea de Apel stabilind o pedeapsa marita de la doi ani, cat primise de la Tribunalul Dambovita, la doi ani si sase luni cu executare.
In anul 2010, Judecatoria Targoviste l-a condamnat pe Ghenosu la un an inchisoare, pentru loviri si alte violente, si la patru ani de detentie pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Conform prevederilor Codului Penal, pedepsele au fost contopite cu cea de sapte ani aplicata prin hotararea judecatoreasca pronuntata in 2003 de Tribunalul de Mare Instanta din Nice (Franta), astfel ca inculpatului i-a fost stabilita o pedeapsa rezultanta de sapte ani de inchisoare.
Interlopul dambovitean a atacat decizia judecatorilor prin apel care a fost judecat la Tribunalul Dambovita, o instanta de aici hotarand, in luna iulie, de-contopirea pedepselor si condamnarea acestuia la doi ani si opt luni de inchisoare.
Ghenosu a inaintat apoi recurs, care a fost judecat la Curtea de Apel Ploiesti, decizia definitiva fiind aceea de condamnare a liderului gruparii Ghenosu la patru ani de inchisoare cu executare.
De asemenea, Tribunalul Prahova l-a condamnat, luni, la noua ani de inchisoare pe interlopul dambovitean Florin Ghinea, zis Ghenosu, pentru infractiuni informatice si santaj, acestuia aplicandu-i-se pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei principale. El a facut apel care urmeaza sa fie judecat la Curtea de Apel din Ploiesti.
Alti 12 membri ai gruparii infractionale care au fost judecati in acelasi dosar au primit pedepse intre cinci si sase ani de inchisoare, iar o alta persoana a fost condamnata la trei ani de inchisoare, instanta dispunand suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Ghinea Florin Nicolae a fost trimis in judecata in martie 2009, pentru initiere, constituire de grup infractional organizat si aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Liderul gruparii dambovitene a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe data de 15 octombrie 2010, fiind acuzat ca a luat legatura cu una dintre partile vatamate din acest dosar in incercarea de a o convinge sa isi schimbe declaratiile.
De acest dosar al lui Ghenosu este legat si un scandal in care a fost implicat fostul sef al Sectiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea. Acesta a fost retinut, in data de 5 noiembrie 2009, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in sarcina lui retinandu-se doua infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de favorizare a infractorului.
Rebegea a dispus eliberarea a doi interlopi din clanul Ghenosu, inclusiv a liderului gruparii, cercetati pentru mai multe infractiuni de santaj si inselaciune.
Potrivit DNA, din interceptarile convorbirilor dintre judecator si avocata celor doi interlopi, prin care s-a dat mita, rezulta ca Dumitru Rebegea ii arata acesteia cum sa procedeze cu cererea de revocare a arestului preventiv pentru cei doi, respectiv s-o formuleze cu cateva zile inainte de termenul de expirare, iar aparatorii in cauza sa nu vina la proces, situatie in care cauza se amana, iar la termenul urmator se constata ca masura inceta de drept.
Prahova – Ghenosu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice
Data:
Disclaimer
„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător." Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal