Prahova – Festivalul International de Arta Coregrafica Eurodans, la a cincea editie

Cele mai citite

Primaria municipului Ploiesti, impreuna cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Teatrul Municipal „Toma Caragiu“ si Palatul Copiilor Ploiesti organizeaza in perioada 28 aprilie – 1 mai cea de-a cincea editie a Festivalului International de Arta Coregrafica „Eurodans 2011“.
Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Ploiesti, la eveniment vor participa dansatori din Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Grecia si Romania, care vor aborda o diversa paleta de dansuri – dans clasic, modern, contemporan sau de expresie etno, jazz, street-dance sau music-hall.
Concurentii vor fi reuniti in doua sectiuni, amatori si profesionisti, iar in cadrul Galei Laureatilor acestia vor fi premiati pe categorii de varsta: 7-10 ani, 11-14 ani, 15-19 ani, juriul fiind format din profesionisti in domeniul coregrafic – profesori, coregrafi, balerini.
Suma alocata de Primaria Ploiesti pentru premierea laureatilor si pentru organizarea Festivalului „Eurodans 2011“ este de 8.000 lei.
Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri la ora 11.00 la Casa de Cultura din Valenii de Munte, aceasta fiind ziua in care formatiile inscrise in concurs vor evolua pe scena.
Sambata, programul festivalului cuprinde o deplasare la Vulcanii Noroiosi si la Tabara de sculptura „Magura Buzaului“, unde vor fi organizate sedinte foto si workshop-uri, iar seara, o iesire la Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploiesti, unde va avea loc spectacolul „Mirandolina“, balet dupa „Hangita“ de Carlo Goldoni, sustinut de artisti ai Operei Comice pentru Copii din Bucuresti si oferit de primaria municipiului resedinta de judet.
Gala Laureatilor si festivitatea de premiere sunt programate duminica, la ora 11.00, la Teatrul „Toma Caragiu“, aici urmand a avea loc si spectacolul de inchidere a festivalului in care in care isi dau concursul primi solisti ai Operei Romane Bucuresti, Liceul de coregrafie „Floria Capsalli“ Bucuresti si Liceul de coregrafie din Chisinau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie