Prahova – FC Petrolul il da in judecata pe agresorul stelistului Galamaz

Prahova – FC Petrolul il da in judecata pe agresorul stelistului Galamaz

FC Petrolul Ploiesti ii va actiona in justitie pe agresorul fundasului stelist George Galamaz, dar si pe cei care vor fi identificati pe inregistrarile video ca au aruncat cu petarde in suprafata de joc, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul oficial al clubului ploiestean.
Potrivit sursei citate, evenimentele de duminica seara sunt considerate un atac la adresa clubului, astfel ca oficialii Petrolului au decis actionarea in justitie a lui Dragos Enache si a celor care au aruncat petarde pe teren.
„FC Petrolul Ploiesti regreta situatia creata prin incidentele de la partida de duminica si isi cere scuze, in mod public, jucatorilor afectati, clubului Steaua Bucuresti si spectatorilor prezenti pe stadionul Ilie Oana“, se arata in comunicatul de presa.
De asemenea, in acelasi document se precizeaza ca intreaga responsabilitate pentru cele intamplate revine firmei de paza care trebuia sa asigure securitatea in interiorul arenei.
Ploiesteanul de 25 de ani care a intrat pe teren in timpul meciului dintre FC Petrolul Ploiesti si Steaua s-a ales cu un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea.
Potrivit acestuia, suporterul care face parte din galeria Petrolului a fost predat Politiei Prahova, acesta urmand a fi cercetat, in continuare, si pentru lovire, dupa ce a intrat, duminica seara, pe teren si i-a aplicat o lovitura fundasului stelist George Galamaz.
De asemenea, un comunicat al Parchetului General informeaza asupra faptului ca ploiesteanul Petru Dragos Enache este cercetat si pentru port fara drept de arma in incinta unei arene sportive.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Dan Radu, a declarat, pentru AGERPRES, ca suporterul care a intrat pe teren este un ploiestean de 25 de ani, fara ocupatie si ca acesta nu are antecedente penale si nu se regaseste in evidentele Politiei.
Conform purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, Andrei Ilinca, suporterul Petrolului a fost adus la aceasta unitate pentru consult, el prezentand o contuzie toracica simpla si o contuzie la gamba. La cererea Politiei, acestuia i-au fost recoltate probe biologice.
Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Reprezentantii firmei private de paza nu au putut fi contactati pentru a oferit un punct de vedere oficial cu privire la incidentul care a avut loc, duminica seara, pe stadionul ‘Ilie Oana’ din Ploiesti, in timpul meciului dintre Petrolul si Steaua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.