Prahova – Expozitie a figurilor de ceara la Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi din Sinaia

Cele mai citite

O expozitie a figurilor de ceara care prezinta 22 de personaje istorice si culturale, infatisate in marime naturala si in ipostaze caracteristice, poate fi vizitata la Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi din Sinaia pana pe data de 30 august.
Potrivit unui comunicat de presa al Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, exponatele provin de la Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt Petersburg, facand parte din ciclul de 40 de expozitii mobile organizate de aceasta institutie, fiecare figura fiind insotita de explicatiile necesare – date privind identitatea personajului, biografia, activitatea, opera.
Cele 22 de piese muzeale expuse aici reprezinta oameni politici (Putin si Medvedev), savanti (Einstein), actori (Johnny Depp, Danny de Vito), personaje istorice si zeitati din istoria Egiptului antic (Cleopatra, Nefertiti, Horus), scriitori si personaje literare (Agatha Christie, respectiv Hercule Poirot), pictori (Salvador Dali), diverse figuri monstruoase sau persoane cunoscute pentru malformatii congenitale extreme, cum ar fi cea mai scunda femeie din lume, omul cu patru ochi sau omul cu corn de rinocer.
Expozitia figurilor de ceara de la Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi din Sinaia va ramane deschisa publicului pana pe 30 august si poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 9,00 si 19,00, pretul de intrare fiind de 5 lei, respectiv 4 lei pentru grupuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie