Prahova: Eleva care a murit în timp ce se afla în tabără la Buşteni a fost înmormântată la Câmpina

Cele mai citite

diana-elena-rotaru-inmormantareEleva de 13 ani care a murit după ce ar fi căzut de la etajul vilei în care era cazată într-o tabără de matematică, la Buşteni, a fost înmormântată sâmbătă într-un cimitir din municipiul Câmpina, la funeralii participând, pe lângă rude şi colegi, şi profesori ai fetei, veniţi de la Bucureşti cu două autocare.

Slujba de înmormântare, la care au participat peste 200 de persoane, a fost oficiată la Biserica ‘Sfânta Treime’ din oraş, părinţii Dianei Elena Rotaru luând decizia de a o înmormânta aici, pentru că aceasta şi-a petrecut o parte din copilărie la Câmpina, la bunica din partea tatălui.

La finalul slujbei, tatăl fetiţei a spus că aceasta a fost un copil „foarte dorit”, „îndrăgostit de matematică”, un copil care la patru ani a învăţat să citească, iar la cinci ani citea cursiv inclusiv de la televizor.

Diana Elena Rotaru a murit, marţi noapte, la spitalul din Sinaia, în urma unui stop cardio-respirator, după ce în dimineaţa acelei zile fusese găsită în faţa vilei unde era cazată la Buşteni, având o temperatură a corpului de 19,5 grade.

Transportată la spital în comă şi şoc hipotermic după ce a stat mai multe ore în ger, tânăra nu a putut fi salvată în pofida eforturilor medicilor. Timp de mai multe ore, medicii de pe ambulanţă şi cei de la spital i-au făcut masaj cardiac extern, reuşind să îi ridice temperatura corpului la peste 30 de grade. La un moment dat, inima acesteia începuse să bată independent, însă fata respira în continuare cu ajutorul aparatelor.

Marţi noapte, fata a făcut stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai reuşit să o resusciteze.

Eleva se afla la Buşteni într-o tabără de olimpici la matematică, care era programată să se desfăşoare în perioada 3 – 12 ianuarie, cei 22 de elevi fiind supravegheaţi, potrivit Poliţiei Prahova, de patru profesori.

Prefectul de Prahova, Marius Sersea, a precizat că tabăra a fost organizată online şi nu avea avizul Ministerului Educaţiei.

Anchetatorii au deschis în acest caz dosar de urmărire penală, care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind efectuate de Poliţia Buşteni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie