Prahova – Ecograf de 140.000 de euro, donat Maternitatii Ploiesti

Cele mai citite

Un ecograf modern, in valoare de 140.000 de euro, a fost donat, miercuri, Spitalului de Obstetrica-Ginecologie din municipiul Ploiesti, de catre o fundatie care apartine unui cunoscut lant de farmacii.
Managerul spitalului, Calin Boeru, a declarat ca aparatul este unul extrem de modern, model 2011 si permite medicilor sa faca o serie de investigatii avansate, precum morfologia fetala sau morfologia cordului fetal.
„Putine spitale publice din tara au aceasta posibilitate de a intra in morfologia fetala si de a merge chiar pana la a face morfologia cordului fetal. Mai mult decat atat, aparatul ne permite sa ne dezvoltam intr-un parteneriat cu un laborator pentru analize suplimentare, gen amniocenteza, iar unele dintre kit-urile pe care le are in dotare ne vor da posibilitatea de a face investigatii si la nivelul sanului“, a explicat Boeru.
In ceea ce priveste costurile pentru investigatiile medicale de specialitate, managerul Maternitatii Ploiesti a precizat ca femeile internate aici beneficiaza de gratuitate. Tot gratuite vor fi si analizele decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), iar pentru celelalte tipuri de investigatii, care nu sunt pe lista de servicii decontate de CAS, se incearca stabilirea unor preturi accesibile.
Maternitatea Ploiesti mai are in dotare alte cinci ecografe, acesta fiind cel mai performant care exista in judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

România va fi prezentă la cea de a 50-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Sofia

În perioada 5 - 10 decembrie, România va participa la cea de-a 50-a ediție a Târgului Internațional de Carte...

Alte articole din aceasta categorie