Prahova – Drumuri afectate de viitura, case si gospodarii inundate si abonati fara curent electric, in urma ploii

Cele mai citite

Doua drumuri au fost afectate de viitura, iar mai multe case, gospodarii si cladirea unui colegiu din judet au fost inundate in urma ploii torentiale de marti seara.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova remis, miercuri, presei, accesul in satul prahovean Lutu Rosu, din comuna Bertea, se poate face, momentan, doar pietonal, dupa ce o viitura formata pe albia paraului Bertea a deteriorat drumul ocolitor realizat in anul 2010, atunci cand DJ 101T era intrerupt ca urmare a unei alunecari de teren pe o portiune de aproximativ 200 de metri.
Varianta ocolitoare a DJ 101T va fi reamenajata dupa ce se vor retrage apele.
De asemenea, o alunecare de teren s-a produs de-a lungul drumului DC 47, in satul Lopatna, din comuna Soimari.
Terenul s-a surpat pe o lungime de aproximativ 15 metri si o latime de 1,5 metri pe marginea albiei paraului Lopatna, astfel incat circulatia rutiera se desfasoara in zona pe o singura banda.
In urma ploii torentiale, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova au intervenit pentru evacuarea apei din curti si imobile in mai multe zone ale judetului.
Astfel, la Breaza, pompierii au intervenit cu autospeciale si motopompe pentru evacuarea apei din curtea unei locuinte, dar si din subsolul Colegiului Militar ‘Dimitrie Cantemir’ din localitate.
La Cornu, s-a actionat pentru evacuarea apei de pe terasa unui restaurant inundat pe o suprafata de aproximativ 60 mp, in municipiul Campina pompierii au scos apa din curtea unei locuinte inundata pe o suprafata de aproximativ 100 mp, iar la Albesti Paleologu s-a intervenit pentru evacuarea apei din holul unei case.
Lucratorii ISU au lucrat si pentru degajarea unui copac cazut in Parcul „Constantin Stere” din Bucov si pentru salvarea unui cal care ramasese blocat in namolul din albia raului Teleajen.
Ca urmare a conditiilor meteorologice de marti seara, 18 abonati din localitatea Baicoi au ramas fara curent electric, echipele de la Electrica Distributie Muntenia Nord fiind nevoite sa inlocuiasca un transformator care se defectase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie