Prahova: Dosare de coruptie in curs de rezolvare

Cele mai citite

Fostul primar al comunei buzoiene Podgoria, Constantin Baciu a fost achitat la sfarsitul saptamanii trecute de Curtea de Apel Ploiesti intr-un dosar de coruptie cu fonduri europene.

In acelasi dosar, omul de afaceri Mironel Carmen Dascalu a fost condamnat la doi ani si sase luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, precum si la interzicerea unor drepturi pe o perioada de un an.

Fostul primarul Constantin Baciu, impreuna cu fostul viceprimar Neculai Milea, a fost acuzat de complicitate la infractiunea de folosire si prezentare de documente false si inexacte avand ca rezultat obtinerea de fonduri europene, paguba produsa ridicandu-se conform procurorilor DNA la 1 milion de lei.

DNA a mai trimis in judecata si omul de afaceri Mironel Carmen Dascalu, asociat si administrator la S.C. Ferma Das Agro Podgoria, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de folosire si prezentare de documente false si inexacte avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene, inselaciune si fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata.

Fostul primar a fost acuzat ca in cursul anilor 2005 si 2006 a concesionat in mod ilegal suprafata de 10 hectare de teren extravilan si a intocmit fara drept certificatul de urbanism, cunoscand ca aceste documente vor fi folosite de catre Dascalu Carmen Mironel in cadrul unui proiect cu finantare SAPARD. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 516.402,38 lei.

Curtea de Apel Ploiesti a decis mentinerea solutiei pronuntate de instanta de fond, respective Judecatoria Ramnicu Sarat, care i-a achitat pe cei doi si a redus pedeapsa aplicata de aceeasi instanta omului de afaceri Mironel Carmen Dascalu de la cinci la doi ani si sase luni inchisoare si un an interzicerea unor drepturi si a dispus un termen de incercare de patru ani si sase luni.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie