Prahova: Dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă în cazul elevei decedată

Cele mai citite

Dosare penaleAnchetatorii au deschis dosar penal în cazul elevei de 13 ani din Bucureşti aflată în tabără la Buşteni care a decedat marţi noapte în urma unui stop cardio-respirator, după ce a a fost găsită în comă şi şoc hipotermic.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, prim procurorul Iulian Văduvan, a declarat miercuri  că în cazul fetiţei care a decedat s-a constituit dosar de urmărire penală care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările urmând a fi efectuate de Poliţia Buşteni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Eleva de 13 ani care se afla într-o tabără de olimpici la Buşteni şi care a fost găsită, marţi dimineaţă, în comă şi şoc hipotermic după ce ar fi căzut de la etajul vilei în care era cazată şi a stat mai multe ore în ger a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Directorul medical al spitalului din Sinaia, Constantin Roman Tămăduianu, a declarat, miercuri dimineaţă, că fetiţa a decedat marţi seară în urma unui stop cardio-respirator, în ciuda faptului că inima acesteia începuse să bată independent după mai multe ore de masaj cardiac extern.

În momentul în care aceasta a fost găsită avea o temperatură a corpului de 19,5 grade şi se afla în comă.

Fetiţa a fost transportată la spitalului din staţiunea Sinaia, unde, timp de mai multe ore, medicii i-au făcut continuu masaj cardiac extern, reuşind să îi ridice temperatura corpului la peste 30 de grade.

La un moment dat, inima acesteia începuse să bată independent, însă fata respira în continuare cu ajutorul unui aparat.

Eleva se afla la Buşteni într-o tabără de olimpici la matematică care era programată să se desfăşoare în perioada 3-12 ianuarie, cei 22 de elevi fiind supravegheaţi, potrivit Poliţiei Prahova, de patru profesori.

Prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea, a precizat că tabăra a fost organizată online şi nu avea avizul Ministerului Educaţiei.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Alte articole din aceasta categorie