Prahova: Deficit de personal la Serviciul Judetean de Ambulanta Prahova

Cele mai citite

Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Prahova functioneaza cu un deficit de personal de 40%, institutia avand nevoie de zeci de medici, asistenti si ambulantieri.

Seful SAJ Prahova, medicul Daniel Nicolae, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca la nivelul institutiei exista un deficit de personal operativ care ajunge la 40%, in conditiile in care activitatea este mult ingreunata ca urmare a desfiintarii unor spitale prin decizie a Guvernului.

Serviciul Judetean de Ambulanta Prahova are nevoie de inca 30 de medici, 35 de asistenti si 40 de ambulantieri in acest moment, iar fata de anul 2010, institutia functioneaza cu un deficit de 26 de ambulantieri, 14 asistenti si 30 de medici.

‘Noi lucram cu un deficit cam de 40%, ceea ce inseamna personal operativ, adica cel care iese in teren si asigura asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca. Este foarte greu sa ne mentinem la un anumit nivel de performanta, mai ales dupa desfiintarea acelor unitati sanitare care preluau o parte din asistenta medicala’, a afirmat Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, probleme sunt si in ceea ce priveste numarul de ambulante de care dispune SAJ, in sensul ca ar mai fi nevoie de inca cel putin 12 astfel de masini, pe langa cele 67 existente, pentru a face fata solicitarilor.

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie