Prahova – Curtea de Conturi, sesizată cu privire la finanţarea „Zilelor oraşului Ploieşti“ 2011 şi a publicaţiei „D’ale Ploieştilor“

Cele mai citite

Senatorul PSD Iulian Bădescu a trimis, marţi, o sesizare preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, cu privire la o serie de nereguli ce ar putea exista în finanţarea evenimentului „Zilele oraşului Ploieşti“ şi a publicaţiei „D’ale Ploieştilor“ editată de primărie.
În documentul înaintat Curţii de Conturi, parlamentarul prahovean arată că municipalitatea nu a comunicat public sursele de finanţare şi nici procedurile legale de atribuire a contractelor care au fost încheiate cu prilejul organizării „Zilelor oraşului Ploieşti“ şi solicită autorităţilor competente să ia măsurile necesare înainte ca banii publici să ajungă la „clientela de partid a PDL“.
„Nu există niciun fel de informaţie legată de faptul că aceste proceduri ar fi avut loc în conformitate cu legea. Faţă de această situaţie, vă solicităm să analizaţi cu atenţie şi în timp real respectarea legalităţii, astfel încât să nu ajungem în situaţia în care fonduri publice să fie direcţionate către clientela de partid a PDL. În acelaşi timp, semnalăm declaraţii publice ale primarului municipiului Ploieşti, domnul Andrei Volosevici, prin care acesta spune că fondurile necesare pentru organizarea acestui eveniment vor proveni din sponsorizări, fără să indice firmele care fac aceste sponsorizări şi sumele aferente“, se arată în sesizarea trimisă preşedintelui Curţii de Conturi.
De asemenea, Iulian Bădescu atrage atenţia asupra faptului că municipalitatea editează lunar, într-un tiraj de 60.000 de exemplare, publicaţia „D’ale Ploieştilor“, fără a preciza din ce sursă de finanţare este susţinut acest demers.
„Primăria municipiului Ploieşti, care este editorul acestei publicaţii, comunică pe ultima pagină faptul că aceasta ‘nu este susţinută din bani publici’, fără să precizeze sursa alternativă de finanţare. În acelaşi timp, în urma unor declaraţii publice ale primarului Andrei Volosevici, a fost consemnat inclusiv faptul că sponsorizarea pentru tipărirea primelor două numere ale publicaţiei nu a fost înscrisă în evidenţele contabile ale instituţiei, fapt ce contravine legislaţiei în vigoare“, atenţionează Bădescu, solicitând declanşarea procedurilor legale care se impun în acest caz.
În replică, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, susţine că demersul senatorului social-democrat este doar un „can-can politic“, în contextul în care acesta a fost desemnat candidatul PSD la primăria municipiului reşedinţă de judeţ.
„Aştept controlul Curţii de Conturi pentru că nu am nimic de ascuns în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Observ că domnul Bădescu se foloseşte de numele meu pentru a câştiga notorietate în campanie. Dacă tot este îngrijorat de cheltuirea eficientă a banului public, atunci astfel de controale trebuie cerute şi pentru Consiliul Judeţean Prahova. Dar, cum acest lucru nu se întâmplă, nu pot să spun decât că acesta este un demers politic al senatorului Iulian Bădescu. Şi evident că nu cere controale şi pentru Consiliul Judeţean, pentru că acesta este condus de domnul Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova, iar domnul senator nu are tupeul să îl controleze pe preşedintele lui de partid“, a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie