Prahova – Curtea de Apel Ploiesti a redus cu doi ani pedeapsa lui Daniel Uta, zis Danezu

Cele mai citite

Curtea de Apel Ploiesti a redus, luni, cu doi ani, pedeapsa lui Daniel Uta, zis Danezu, presupus membru al clanului Ghenosu, acuzat ca, in 2010, a lovit cu o sticla in cap un politist intr-un local din Targoviste.
Potrivit consilierului Roxana Bugeac de la Biroul de Comunicare al Curtii de Apel Ploiesti, instanta a admis recursurile formulate de Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita si de inculpat impotriva sentintei din data de 23 septembrie a Tribunalului Dambovita si a dispus reducerea pedepsei principale aplicate lui Daniel Uta de la 12 ani la 10 ani de inchisoare.
De asemenea, a fost inlaturata dispozitia potrivit careia Danezu era obligat sa plateasca suma de 6.299,42 lei catre partea vatamata, respectiv Oprea Constantin Codrut, reprezentand contravaloarea unui credit restant si a penalitatilor de intarziere.
Instanta de judecata a mentinut restul dispozitiilor sentintei initiale, dar si starea de arest preventiv a inculpatului.
Decizia Curtii de Apel Ploiesti nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie in termen de zece zile de la pronuntare, pentru inculpat, si zece zile de la comunicare, pentru partile lipsa.
Conform datelor postate pe portalul instantelor de judecata, magistratii Tribunalului Dambovita au decis, pe 23 septembrie, condamnarea la 12 ani de inchisoare a lui Daniel Uta, presupus membru al clanului Ghenosu, acesta fiind acuzat de tentativa de omor, dupa ce, in septembrie 2010, l-a lovit cu o sticla in cap pe Codrut Oprea, politist la IJP Dambovita.
De asemenea, instanta a aplicat si o pedeapsa complementara de interzicere a unor drepturi pe o perioada de trei ani si l-a obligat pe Danezu la plata de daune morale catre partea vatamata, in valoare de 100.000 de lei, dar si la plata serviciilor medicale catre spitalele in care Codrut Oprea a fost tratat.
Hotararea Tribunalului Dambovita a fost atacata la Curtea de Apel Ploiesti, iar in urma judecarii apelului instanta a dispus reducerea cu doi ani a pedepsei principale.
Daniel Uta se afla in arest preventiv la Penitenciarul de maxima siguranta Margineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie