Prahova: Contract de management integrat al deşeurilor pe judeţ, semnat la Ploieşti

Data:

sursa imaginii: stiriploiesti.ro
sursa imaginii: stiriploiesti.ro

Un contract de peste 203 milioane de lei, care vizează managementul integrat al deşeurilor la nivelul judeţului Prahova, a fost semnat luni, la Ploieşti, de către Rovana Plumb, ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Proiectul a fost demarat încă din 2010, dar a obţinut finanţarea abia anul acesta. Printre obiectivele ce trebuie realizate până în 2015 se numără recipientele pentru compost în localităţile rurale, construirea de staţii noi pentru transferul şi sortarea deşeurilor sau colectarea selectivă în mediul urban.

Sursele finanţării sunt fondurile europene, bugetul de stat si CJ Prahova, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste 203 milioane lei, dintre care cheltuielile eligibile ajung la peste 146 de milioane.

În contract se prevede, pentru Ploieşti,  construirea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale şi ecologizarea depozitului neconform. Alte obiective sunt construirea a două staţii de transfer în Buşteni, Sinaia şi Urlaţi, sau construirea unei staţii semiautomate de sortare a deşeurilor reciclabile în Boldeşti Scăeni.

Se vor achiziţiona containere pentru colectare selectivă, echipamente auxiliare pentru staţiile de transfer, vehicule de transport a deşeurilor de la toate staţiile de transfer către depozitul final sau către facilităţile de tratare mecano – biologic sau sortare, echipamente pentru staţia de compostare şi pentru staţia de sortare şi un număr de 126 de mii de pubele pe întreg judeţul.

Colectarea deşeurilor se va realiza în sistem selectiv, defalcat în funcţie de tipul de gospodărie bloc/gospodărie individuală şi funcţie de mediul urban sau rural.

La oraş, noul traseu al deşeurilor presupune selectarea acestora la sursă de către cetăţenii oraşului. Aceştia vor depozita hârtia, cartonul, plasticul, metalul şi sticla în containere speciale, reducând astfel considerabil cantitatea de deşeuri menajere.

În mediul rural, locuitorii vor primi recipiente de 280 litri pentru transformarea deşeurilor biodegradabile în compost (în aproximativ 60% din gospodării).

Toate obligaţiile asumate prin contract trebuie realizate până la data de 31 decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Mafia fierului vechi din Călăraşi a primit o lovitură serioasă după vizita Gărzii de Mediu la Sărulești

Inspectorii Gărzii de Mediu, împreună cu forţele de ordine...

Un protest împotriva obținerii de vize de flotanta avut loc în Balta Albă

Circa 50 de rezidenți din comuna Balta Albă, situată...

Anchetă pentru contracte de ucenicie fictive pentru fonduri de la stat de peste 2 milioane lei

Un angajator din județul Olt a fost implicat în...