Prahova – Consiliul Local Drajna a emis HCL pentru inchiderea scolii din Ogretin, insa ISJ se opune

Cele mai citite

Autoritatile locale din comuna prahoveana Drajna vor sa inchida scoala din satul Ogretin, care este frecventata, in acest moment, de aproximativ o suta de copii, o hotarare de Consiliu Local (CL) fiind deja adoptata in acest sens, in timp ce conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) se opune unui astfel de demers.
Seful ISJ Prahova, Gheorghe Borovina, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca decizia pe care CL Drajna a luat-o recent nu tine cont de dorinta locuitorilor si nici de realitatile din zona si este convins ca respectiva hotarare nu va primi aviz de legalitate din partea Prefecturii Prahova.
„Noi nu am dat aviz pentru desfiintarea acestei structuri. Avem peste 90 de copii care nu pot fi transportati la Drajna cu mijloacele de care dispune acum primaria, pentru ca ele sunt neincapatoare. Vorbim de o distanta de trei kilometri pe care aproape o suta de copii ar trebui sa o parcurga pe jos in fiecare zi. In plus, nu se justifica desfiintarea acestei scoli cand datele demografice din zona ne arata ca, peste doi ani, la aceasta unitate vom avea peste o suta de copii“, a spus Borovina.
De asemenea, acesta a precizat ca scoala de la Ogretin este formata din doua corpuri de cladire, dintre care unul ridicat dupa anul 2000, dar si ca in spatele insistentelor primarului de a desfiinta aceasta structura se afla „alte interese“.
La randul sau, primarul comunei Drajna, Mihai Gavrila, spune ca situatia este una dificila, ca nu exista bani de salarii si ca la aceasta structura a scolii din Drajna sunt noua clase cu mai putin de 12 elevi fiecare, fapt care contravine legii.
„In acte, nu exista scoala de la Ogretin. Ea este o structura a celei de la Drajna. Legea spune ca o clasa trebuie sa aiba minim 12 elevi. La Ogretin sunt 9 clase care nu indeplinesc acest criteriu. Mai mult, aceasta structura trebuie inchisa pentru ca ea cauzeaza bugetului de stat un prejudiciu de 350.000 lei/an scolar. Avem doua microbuze cu ajutorul carora ii vom putea transporta pe elevi la Drajna de Sus. Ne descurcam cu ceea ce avem acum“, a spus edilul.
Borovina a explicat ca, in cazul claselor care nu au numarul minim de elevi, a fost instituit invatamantul simultan.
Prefectul judetului Prahova, Adrian Dobre, a declarat, pentru AGERPRES, ca deocamdata hotararea de Consiliul Local care prevede inchiderea unitatii de invatamant din satul Ogretin nu a ajuns la Prefectura pentru a primi avizul de legalitate, dar si ca decizia finala in acest caz apartine ISJ, institutie care nu a dat un aviz de conformitate pentru desfiintare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie