Prahova – Consilierii locali ploiesteni au aprobat majorarea pretului gigacaloriei

Cele mai citite

Consilierii locali de la Ploiesti au aprobat, joi, in sedinta extraordinara, marirea pretului la energia termica de la 139,92 lei pe gigacalorie la 160 lei pe gigacalorie inclusiv TVA.
Proiectul de hotarare a trecut cu 14 voturi „pentru“ si sase „impotriva“, dintre care cinci ale social-democratilor si unul din partea unui liberal.
„Consilierii PSD au votat impotriva proiectului de hotarare care viza cresterea pretului la gigacalorie pentru ca exista o hotarare precedenta prin care consilierii municipali s-au angajat fata de populatia ploiesteana ca, pana la data de 31 decembrie 2011, pretul gigacaloriei nu se va modifica. Punerea in corelatie a hotararii de astazi (joi – n.r.) cu faptul ca Guvernul a luat decizia de a suspenda acordarea de subventii la caldura nu are nicio justificare. Exista o singura justificare pe care a incercat sa o aduca in fata noastra domnul director al Regiei de Servicii Publice si anume ca era nevoie de o hotarare de Consiliu Local care sa legifereze preluarea intregii subventii de catre CL. Dar asta nu insemna neaparat modificarea actualului pret. Noi consideram ca este o decizie pripita cu efect devastator asupra cetatenilor si nu am putut sa votam asa ceva“, a explicat, pentru AGERPRES, liderul consilierilor locali ai PSD, Ion Eparu.
Peste 500 de apartamente din Ploiesti sunt, in prezent, debransate de la sistemul centralizat de termoficare, ca urmare a datoriilor inregistrate catre societatea care furnizeaza agent termic in municipiu.
Conform datelor oferite de managerul de comunicare al Dalkia Termo Prahova, Ana Icatoriu, societatea a sistat furnizarea energiei termice catre un numar de 15 asociatii de proprietari, fiind astfel afectate 531 de apartamente.
Un numar de 451 de asociatii de proprietari din cele aproximativ 1.600 din Ploiesti inregistreaza, in prezent, datorii totale de peste 1,2 milioane lei catre aceasta companie, in conditiile in care, anul trecut, 371 de asociatii aveau debite in valoare de 937.760 lei.
In prezent, 57.847 de apartamente din totalul de 64.883 existente in Ploiesti sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie