Prahova: Comercianţii de flori verificaţi la sânge de poliţişti

Cele mai citite

La sfârşitul săptămânii trecute, Serviciul de Investigare a Fraudelor a organizat o amplă acţiune în vederea verificării legalităţii achiziţiei şi comercializării florilor în Piaţa centrală din Ploieşti. Controlul a survenit în urma scandalului monstru declanşat de două vânzătoare de flori din cauza preţului scăzut cu care una dintre precupeţe îşI vindea marfa.

În timpul controlului, poliţiştii au constatat diferenţe cantitativ-valorice între stocurile scriptice şi cele faptice la mai mulţi comercianţi, motiv pentru care au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.600 lei şi au fost confiscate flori şi aranjamente florale în valoare de aproximativ 26.000 lei.

Au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată faţă de G. Florica, constând în aceea că a întocmit o factură fiscală în numele unei societăţi comerciale, privind achiziţia de flori.

Vânzătoarea a prezentat poliţiştilor factura fictivă drept document justificativ de provenienţă pentru 1.000 fire trandafiri şi 200 fire crini. Toate florile au fost ridicate în vederea confiscării.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Poliţiei, activităţile de acest gen vor continua, urmând ca prevederile legale să fie aplicate cu fermitate de fiecare dată când vor fi constatate încălcări ale actelor normative în vigoare.

Una dintre victimele din răfuiala de joi a murit

Starea pacienţilor implicaţi în răfuiala de joi din zona Halelor Centrale din Ploieşti este destul de gravă. Vă amintim că în după amiaza zilei de joi a avut loc o bătaie cu bîte şi săbii, între două clanuri rivale. Totul a pornit de la fata unei dintre familii, florăreasă la Hale, care a vrut să îi fure un client colegei de tarabă.

Patru victime au fost transporate la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri medicale.

Unul dintre răniţi a decedat, iar altul este în comă cu șanse minime de supraviețuire, după cum ne-au informat cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgențe Prahova

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ