Prahova: Comarnic: Sală de sport de 800.000 de euro, fără încălzire, apă şi electricitate

Prahova: Comarnic: Sală de sport de 800.000 de euro, fără încălzire, apă şi electricitate
sursa imaginii: adevarul.ro
sursa imaginii: adevarul.ro

Singura sală de sport din oraşul prahovean Comarnic, o construcţie de aproximativ 800.000 de euro realizată din fondurile Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), nu este încă racordată la utilităţi (încălzire, apă şi electricitate), deşi lucrările au fost fost finalizate în urmă cu mai mult de un an.

Primarul oraşului, Dorian Botoacă, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sala de sport, a cărei construcţie efectivă a început în anul 2010, a fost finalizată în 2011, procesul verbal de recepţie fiind încheiat la data de 14 noiembrie.

“Aceste lucrări nu s-au terminat. În hârtii, s-au încheiat în 2011, în realitate nu sunt finalizate pentru motivul că firma constructoare nu a finalizat probele la cald, la rece, instalaţiile sanitare şi toate celelalte. (…) Acum am primit un răspuns de la dumnealor că sunt în negocieri cu furnizorii de materiale să continue lucrările. Sunt şase şcoli şi şapte grădiniţe şi este foarte importantă această investiţie”, a afirmat Botoacă.

În procesul verbal de recepţie se menţionează că probele la cald şi la rece se fac “după realizarea pe definitiv a branşamentelor din partea Consiliului Local Comarnic”.

După finalizarea branşamentelor, Primăria Comarnic a făcut mai multe adrese către CNI şi firma constructoare solicitând finalizarea lucrărilor, astfel încât sala să poată fi utilizată pe toată perioada anului, nu doar în sezonul cald.

“Din 2011, eu am vorbit o singură dată telefonic cu directorul şi mi-a zis că nu şi-au încasat banii de la CNI. Pe de altă parte, am vorbit şi la CNI. Banii au fost încasaţi. Şi atunci de un an şi ceva fac corespondenţă cu firma Criteria, care a fost antreprenor general, şi nu mi-a răspuns niciodată. Acum am primit un răspuns de la dumnealor că sunt în negocieri cu furnizorii de materiale să continue lucrările”, a declarat primarul.

Totodată, acesta a spus că materialele folosite la construcţia acestei săli de sport nu ar fi de cea mai bună calitate, în condiţiile în care deja pereţii de rigips s-au spart.

“Şi materialele sunt de o calitate îndoielnică şi recepţia nu s-a făcut cum trebuia. Am atras atenţia, nefiind lucrarea mea şi neavând relaţii contractuale cu firma nu m-am putut implica foarte mult”, a mai spus Botoacă.

Primarul a explicat că unităţile de învăţământ din oraş nu au săli de sport, iar elevii îşi desfăşoară orele de sport în condiţii improprii, în săli de curs amenajate în acest scop.

 

AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments