Prahova – Cinci turisti romani si straini blocati pe trasee din Masivul Bucegi

Cele mai citite

Cinci turisti, dintre care doi romani si trei olandezi, au ramas blocati, in noaptea de joi spre vineri, pe trasee din Masivul Bucegi, seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, precizand ca starea lor este buna.
Doi tineri, baiat si fata, din Bucuresti, au incercat sa faca unul dintre cele mai grele trasee din Bucegi, Creasta Picaturii, insa au ramas blocati pe munte, solicitand ajutorul salvatorilor montani.
„Au vrut sa faca un rapel pentru a cobori un horn din Creasta Picaturii. Prima care a coborat a fost fata, dar lungimea corzii a fost prea mica, astfel ca a ramas suspendata in coarda si ham, ea neputand sa se regrupeze. Tanarul care era cu ea a ramas pe creasta. Am incercat sa intervenim insa, din cauza intunericului, nu i-am putut recupera azi noapte, dar acum i-am coborat si sunt bine“, a precizat Haiduc.
De asemenea, trei turisti olandezi sunt blocati intr-o zona din Valea Cerbului la aproximativ 2.200 de metri altitudine.
Avand in vedere interventia din Creasta Picaturii, dar si faptul ca ei le-au spus salvatorilor montani ca se afla intr-un loc sigur, salvamontistii nu au intervenit in timpul noptii, plecand vineri dimineata pe munte pentru recuperarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie