Prahova – Cinci transformatoare electrice furate in judet de la inceputul anului, paguba fiind de aproximativ 150.000 de lei

Cele mai citite

Cinci transformatoare electrice au fost furate in judetul Prahova de la inceputul acestui an, paguba pe care hotii au provocat-o bugetului Electrica Muntenia Nord fiind de aproximativ 150.000 de lei.
Purtatorul de cuvant al societatii de distributie a energiei electrice, Marian Popa, a declarat, marti, ca de la inceputul acestui an au fost furate cinci transformatoare electrice din localitatile Lipanesti, Baltesti, Valenii de Munte, Bucov si Gageni.
„Un astfel de transformator montat pe stalp valoreaza intre 3.000 si 5.000 de euro, in functie de marime. Paguba pe care ne-au produs-o hotii de la inceputul acestui an este de 115.000 de lei, la care se adauga si manopera pentru lucrarile de inlocuire a transformatoarelor, in valoare de 26.000 de lei“, a explicat Popa.
Transformatoarele electrice prezinta interes pentru hotii de materiale reciclabile datorita miezului de cupru din interior pe care acestia il valorifica la centrele de colectare a fierului, obtinand aproximativ 2.000 de lei.
Cel mai recent furt a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, la Baltesti, in urma sustragerii transformatorului electric aproximativ 5.000 de oameni din mai multe localitati ale judetului ramanand fara apa curenta.
Reprezentantul Electrica a precizat, la acel moment, ca acesta era al cincilea furt inregistrat in zona in ultimii doi ani, transformatorul fiind amplasat pe camp, intr-o zona fara vizibilitate din sosea.
Cu toate ca angajatii Electrica au sudat transformatorul de stalp, hotii au lasat in urma carcasa metalica si au luat miezul de cupru.
De asemenea, societatea de distributie a energiei electrice are probleme si in ceea ce priveste stalpii care sustin firele electrice.
Marian Popa a precizat ca, in ultima perioada, au fost furate cornierele de fier galvanizat care asigurau structura de rezistenta a stalpilor electrici, acestea fiind, de asemenea, valorificate la centrele de colectare a fierului.
„Cele mai multe probleme in acest sens au fost pe zona Floresti-Baicoi. Nu au fost situatii in care stalpii sa se fi prabusit ca urmare a acestor furturi, pentru ca noi am inlocuit cornierele in timp util“, a mai spus reprezentantul Electrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie