Prahova – Cererea de liberare de sub control judiciar a fostului şef al Vămii Ploieşti, judecată la Tribunalul Bucureşti

Data:

Tribunalul Prahova a admis, marţi, excepţia de necompetenţă teritorială invocată de procurori în privinţa cererii fostului şef al Vămii Ploieşti Cornel Costea de liberare provizorie sub control judiciar.
„Tribunalul Prahova a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată în acest caz şi a declinat competenţa de soluţionare a acesteia în favoarea Tribunalului Bucureşti“, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instanţei prahovene, Alice Harhoi.
Decizia Tribunalului Prahova a fost dată după ce, în alte două termene, aceasta fusese amânată din lipsă de procedură.
Cornel Costea este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată.
Directorul Biroului Vamal Ploieşti a fost prins, în luna februarie a anului în curs, în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce a primit suma de 10.000 de lei, prin intermediar, de la un patron de firme import-export din Turcia, după ce anterior mai primise aproximativ 50.000 de euro. DNA susţine că directorul Biroului Vamal Ploieşti a primit de la patronul firmelor, prin intermediar, suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro, în schimbul neprezentării tirurilor la controlul fizic în Vama Ploieşti.
„După primirea sumei menţionate, inculpatul a impus să îi mai fie dată ulterior suma de 20.000 de lei. La 24 februarie 2011, inculpatul Costea Cornel Ion a primit suma de 10.000 de lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare, fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie“, preciza DNA, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL