Prahova – Centrala Petrom de la Brazi va fi pusa in functiune in mai, cu sase luni intarziere

Cele mai citite

Centrala Petrom de pe platforma rafinariei Petrobrazi, langa Ploiesti, va intra in exploatare comerciala in luna mai, cu sase luni intarziere decat planul initial, din cauza unor defectiuni, au declarat surse din sector, citate de Mediafax.

„Centrala era programata sa intre in productie in luna decembrie, dar din cauza unor defectiuni cei de la Petrom a trebuit sa demonteze o parte din instalatii. Centrala ar putea fi pusa in functiune in luna mai“, au afirmat sursele.

Pana la aceasta ora, oficialii Petrom nu au comentat informatia.

Potrivit surselor, conducta de gaz care alimenteaza centrala a fost curatata, moment in care in unele instalatii ale centralei a intrat apa, astfel ca a fost necesar ca echipamentele sa fie demontate si curatate.

Constructia termocentralei a inceput in 2009, valoarea investitiei fiind de 500 milioane de euro. Termocentrala are o putere instalata de 860 MW, comparabila cu un reactor nucleare al centralei de la Cernavoda, si se estimeaza ca va acoperi 8% din productia de electricitate la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie