Prahova – Cate zece candidati pentru CJ si Primaria Ploiesti

Cele mai citite

Cate zece candidati au intrat in cursa electorala pentru sefia Consiliului Judetean (CJ) Prahova si pentru functia de primar al municipiului Ploiesti, printre acestia aflandu-se si fostul prefect, Adrian Dobre (PDL), dar si fosta sefa a Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Prahova, Diana Severin.
Actualul presedinte al CJ, Mircea Cosma, va candida din partea USL pentru cel de-al treilea mandat la sefia administratiei judetene.
Cosma a mai fost ales in aceasta functie in anii 2000 si 2008, in prezent aflandu-se la cel de-al doilea mandat.
Principalul sau contracandidat este fostul prefect al judetului, Adrian Dobre, care va candida din partea PDL.
La momentul la care si-a anuntat intentia de a candida la presedintia CJ Prahova, Dobre nu a spus daca o va face din postura de independent sau din partea vreunui partid.
Ulterior, acesta a anuntat ca are un „proiect politic“ pe care il va prezenta mai multor partide si, in urma acestui demers, va decide sub ce forma va intra in cursa electorala.
De asemenea, in urma cu o saptamana, Adrian Dobre care, inainte de a fi numit subprefect si apoi prefect, a fost membru PDL, a sustinut o conferinta de presa la sediul PDL Prahova, insa nici atunci acesta nu a precizat din partea carui partid va candida.
„Cand imi voi depune candidatura, voi anunta public din partea carui partid voi candida. Ne aflam in sediul PDL pentru ca aici este un sediu pe care l-am gasit, dupa cum vedeti am afisul in spate…“, a spus Dobre.
Candidati pentru functia de presedinte al CJ au si PNG (Emil Badescu), PNTCD (Constantin Chirila), PPPS (Aurelian Cioceanu), Partidul „Totul pentru tara“ (Daniel Grajdeanu), UNPR (Daniel Niculae), PP-DD (Auras Dragomir), Partidul Verde (Florin Marcu) si PRM (Gheorghe Marinescu).
Din partea PP-DD va candida fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, Auras Dragomir.
Acesta a fost exclus din PDL in luna mai a anului trecut, reprosandu-i-se lipsa de activitate la nivelul CJ Prahova, rezultatele slabe din punct de vedere politic in ceea ce priveste zona de care era responsabil, dar si incalcarea mai multor hotarari ale BPJ al PDL Prahova.
Si pentru functia de primar al municipiului Ploiesti au intrat in cursa electorala tot zece candidati.
Actualul edil al orasului, Andrei Volosevici, va candida pentru a doua oara, tot din partea PDL, principalul sau contracandidat fiind senatorul PSD Iulian Badescu, acesta candidand din partea USL.
Inainte de a fi ales senator din partea PDL in anul 2008, Badescu a fost, timp de cateva luni, consilierul personal al lui Volosevici.
La inceputul lunii iunie 2010, Badescu a demisionat din PDL, motivand ca nu este de acord cu programul anticriza al Guvernului Boc, si s-a inscris in PSD.
Pentru postul de primar al Ploiestiului candideaza, din partea PP-DD, fosta sefa a Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Prahova, Diana Severin.
Aceasta este cunoscuta pentru faptul ca l-a acuzat pe fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, ca ar fi ‘regina coruptiei’ din vami. Ca urmare a acestui fapt, Blejnar a dat-o in judecata pe Severin, solicitand daune morale simbolice in valoare de un leu. Procesul se afla pe rolul Judecatoriei Ploiesti.
Candidati pentru aceasta functie si-au mai nominalizat si UNPR (Raluca Anghelache), PNTCD (Eugen Cristescu), Partidul Forta Civica (Marian Adam), PNG (Simona Tanase), PPPS (Nina Safta), Partidul ‘Totul pentru tara’ (Alexandru Cojocaru) si PRM (Alexandru Neacsu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie