Prahova – Aproximativ 30 de unitati de invatamant vor avea doar autorizatii provizorii de functionare

Cele mai citite

Aproximativ 30 de unitati de invatamant din judetul Prahova vor incepe anul scolar cu autorizatii provizorii de functionare.
Seful Inspectoratului Scolar Prahova, Gheorghe Borovina, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca 27 de unitati scolare din zone rurale ale judetului sunt, in acest moment, in curs de a obtine o autorizatie provizorie de functionare, situatia fiind determinata de faptul ca in comunele respective nu exista apa curenta.
„Unitatile despre care vorbim sunt in aceasta situatie de multa vreme si vor mai fi in continuare, data fiind lipsa apei curente. Din acest motiv, nu putem sa dam decat o autorizatie provizorie, care se innoieste de la an la an. Acum, aceste unitati in care invata o medie de opt mii de copii sunt in curs de autorizare“, a explicat Borovina.
De asemenea, alte doua unitati de invatamant din municipiul Ploiesti vor intra in noul an scolar cu autorizatii temporare de functionare, dat fiind faptul ca lucrarile de consolidare care se desfasoara aici nu au fost finalizate.
Astfel, aproximativ o mie de elevi ai Colegiului „Nichita Stanescu“ vor invata in salile de curs din scolile generale numerele 23 si 7 din oras, dat fiind faptul ca termenul de finalizare a lucrarilor a fost prelungit pana in noiembrie.
In aceeasi situatie se afla si Scoala ‘Rares Voda’, astfel ca elevii vor fi comasati in cel de-al doilea corp de cladire, iar cursurile vor fi organizate in trei schimburi, cu ore si pauze mai scurte.

Ultimele articole

Dan Bica (PNL): ”Învățământul preuniversitar agricol are o evoluție negativă, fiind neglijat de către guvernanți…”

Senatorul PNL de Argeș, Dan Bica, este îngrijorat de viitorul agriculturii din România, pe fondul neglijării învățământului preuniversitar destinat...

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile preventive în școlile din județ

În ziua de 8 noiembrie, polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive cu 363 de persoane, majoritatea elevi. Polițiștii Compartimentului Analiza...

PREFECTURA ARGEȘ: ȘASE ȘCOLI DIN JUDEȚ AU FOST INCLUSE ÎNTR-UN PROGRAM-PILOT DE ACORDARE A UNUI STIMULENT ALIMENTAR

Instituția Prefectului Județului Argeș a transmis vineri, intr-un comunicat,lista școlilor din județ care au fost incluse în Programul-pilot de...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ