Prahova: Aproximativ 10 mii de pacienti sustin actiunile de protest ale medicilor de familie

Cele mai citite

Medicii de familie si refuza sa semneze contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012
Medicii de familie si refuza sa semneze contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012

Aproximativ 10.000 de pacienti din judetul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care sustin actiunile de protest ale medicilor de familie si refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 – 2012 in forma lui actuala, a declarat vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach.

Reprezentantul SNMF, care este, in acelasi timp si presedintele filialei judetene a acestui organism, a adaugat ca din cei 360 de medici de familie pe care ii are judetul Prahova, 223 si-au dat acceptul pana la acest moment pentru nesemnarea contractului-cadru.

Cadrele medicale sunt nemultumite de o serie de prevederi din acest document, unul dintre cele mai contestate puncte fiind articolul 141 care prevede ca asistenta din ambulatoriu sa preia asistenta medicala primara daca medicii de familie nu semneaza contractele pana la data de 31 martie.

De asemenea, nemultumirile medicilor vizeaza bugetul orientativ de medicamente si informatizarea din sanatate care, dupa cum sustin acestia, se doreste a fi facuta din banii lor.

In legatura cu prevederile articolului 141, Simona Schenlbach a mentionat ca, la Adunarea Generala a Colegiului Medicilor Prahova, le-a solicitat sprijinul medicilor din ambulatoriu care ar trebui sa preia atributiile medicilor de familie in cazul in care acestia nu semneaza contractul-cadru in timp util, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie