Prahova: Aproape 70% dintre şcolile care au clase pregătitoare nu au amenajat grupuri sanitare speciales

Cele mai citite

Aproximativ 70% dintre unităţile şcolare prahovene în care vor funcţiona clasele pregătitoare nu au reuşit să amenajeze grupuri sanitare speciale destinate elevilor din această categorie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, Horia Toma, precizând că autorităţile publice locale nu au fonduri pentru astfel de lucrări.
‘Dintre cele 147 de unităţi şcolare, doar 47 au amenajat grupuri sanitare speciale separate pentru elevii claselor pregătitoare. Aceasta ţine de un efort al administraţiei publice locale’, a precizat, luni, Horia Toma, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Prahova.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova a făcut apel la sprijin din partea Prefecturii Prahova şi a Consiliului Judeţean Prahova în ceea ce priveşte realizarea amenajărilor necesare în cazul claselor pregătitoare.
‘Ministerul şi noi, Inspectoratul, nu asigurăm fonduri decât pentru procurarea de mobilier, asigurăm fondurile necesare pentru procurarea materialelor didactice, şi pot spune că fiecare clasă va primi un set complet de materiale didactice speciale făcute pentru copiii de la clasele pregătitoare şi finanţăm trainingul cadrelor didactice care vor preda la aceste clase’, a explicat şeful IŞJ.
Potrivit lui Horia Toma, la nivelul judeţului vor fi organizate 248 de clase pregătitoare, la care sunt înscrişi 4.779 de elevi.
Ministerul Educaţiei a alocat judeţului suma de 976.000 de lei pentru mobilierul necesar amenajării acestor clase, până în acest moment fiind achiziţionate aproximativ 1.600 de seturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie