Prahova: Aproape 30.000 de consumatori nealimentaţi cu energie electrică

Prahova: Aproape 30.000 de consumatori nealimentaţi cu energie electrică

Aproximativ 30.000 de consumatori din zeci de localităţi ale judeţului Prahova sunt nealimentaţi luni cu energie electrică din cauza condiţiilor meteorologice, în oraşele Breaza şi Comarnic (parţial) alimentarea fiind întreruptă de mai mult de 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat că în 22 de localităţi sunt probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, 200 de posturi de transformare fiind avariate, iar 28.230 de consumatori sunt afectaţi de această situaţie.

Oraşul Breaza este nealimentat în totalitate de peste 24 de ore, în aceeaşi situaţie aflându-se şi unele zone din oraşul Comarnic.

Intervenţia echipelor Electrica este mult îngreunată, în condiţiile în care 13 stâlpi de medie tensiune şi doi stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi din cauza vântului puternic şi a greutăţii zăpezii. Pe teren se află 49 de echipe care intervin pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, din cauza problemelor privind alimentarea cu energie electrică, cursurile au fost suspendate în mai multe unităţi de învăţământ aflate în zona de nord a judeţului Prahova, întrucât centralele de încălzire nu au putut fi pornite.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, a declarat că elevii de la şcolile din Breaza, Comarnic, Aluniş, Adunaţi, Secăria, Şotriile, Brebu, Bătrâni, Valea Doftanei şi de la Grădiniţa numărul 3 din Câmpina nu au mers la cursuri.

 

 

AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments