Prahova: Apa calda pe baza de energie solara in doua centre din judet

Data:

Energia solara, folosita pentru obtinerea apei calde
Energia solara, folosita pentru obtinerea apei calde

Doua sisteme de producere a apei calde pe baza de energie solara au fost puse in functiune, la Centrul de plasament Breaza si la Complexul de servicii comunitare ”Sfantul Andrei” din municipiul Ploiesti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean Prahova, Antoaneta Varga, cele doua obiective au fost realizate in cadrul proiectului ”Utilizarea energiei solare in vederea producerii apei calde la unitati de protectie pentru copii si persoane adulte cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova”, care a fost aplicat la Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica pentru persoane adulte cu handicap de la Nedelea, Centrul de plasament Plopeni, Centrul de plasament Breaza, Complexul de servicii comunitare ”Sfanta Maria” din Valenii de Munte si Complexul de servicii comunitare ”Sfantul Andrei” din Ploiesti.

La Centrul de plasament de la Breaza, in care sunt institutionalizati 72 de copii, au fost montate 32 de panouri solare, iar la Complexul de servicii comunitare ”Sfantul Andrei” din Ploiesti numarul panourilor este dublu, aici fiind 163 de copii.

Proiectul, a carui valoare totala este de peste 1,5 milioane lei, a fost finantat in cadrul ”Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme, care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului”, finantat din Fondul pentru Mediu.

Finantarea de la Administratia Fondului pentru Mediu a reprezentat 49% din totalul cheltuielilor eligibile, Consiliul Judetean Prahova acoperind restul de 51%, precum si cheltuielile neeligibile, respectiv 871.462 lei, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...