Prahova: A început înzăpezirea artificială a pârtiilor de la Azuga

Cele mai citite

Autorităţile locale din Azuga au demarat acţiunea de înzăpezire artificială a două pârtii, astfel că în weekend se va putea schia în această staţiune.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, a declarat marţi că a început acţiunea de înzăpezire a pârtiilor Cazacu Variantă şi Cazacu Şcoală, pentru aceasta fiind folosite trei tunuri şi două lăncii.

În paralel, autorităţile fac pregătiri şi pentru demararea înzăpezirii artificiale pe pârtia Sorica.

Richea a precizat că, în mod cert, sâmbătă se va putea schia la Azuga pe pârtia Cazacu Şcoală, care are o lungime de 120 de metri şi este destinată începătorilor.

De asemenea, şi la Buşteni se fac pregătiri în acest sens.

Administratorul pârtiei Kalinderu, din Buşteni, Ion Vasilescu, a declarat că sunt şanse ca în această noapte să fie pornite cele zece tunuri pentru înzăpezirea pârtiei Kalinderu I, însă, pentru ca aceasta să fie funcţională, este nevoie ca tunurile de zăpadă să funcţioneze cinci-şase zile, iar temperatura să se menţină scăzută.

La Sinaia, deocamdată nu se începe înzăpezirea pârtiei deservită de telegondolă, singura din staţiune care beneficiază deocamdată de instalaţie de zăpadă artificială.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat că instalaţia va fi pornită peste două-trei zile, dacă temperaturile se menţin negative.

Prima pârtie de schi înzăpezită artificial din Sinaia a fost inaugurată la începutul acestui an, investiţia în acest obiectiv care beneficiază de 24 de lăncii şi un tun pentru zăpadă artificială fiind de un milion de euro.

Pârtia, care are o lungime de doi kilometri şi un grad mediu de dificultate este deservită de telegondola din staţiune şi porneşte de la Cota 1.400, ajungând la Cota 1.000.

 

 

 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Graham Young, otrăvitorul cu ceai

Graham Young a fost un criminal în serie care a fost cunoscut pentru modul în care și-a otrăvit familia...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img