Prahova – 500 de locuitori din Sinaia au protestat fata de actiunea de executare a telegondolei

Data:

Un grup de 500 de locuitori ai statiunii prahovene Sinaia a protestat, joi, cu privire la actiunea de executare a telegondolei care este inchisa din luna mai a acestui an.
Potrivit unui comunicat al Primariei Sinaia, 500 de cetateni din localitate au protestat la cea de a doua actiune de executare a instalatiei pe cablu, executorul si firma de leasing neprezentandu-se insa ca urmare a faptului ca administratia locala a obtinut, miercuri, in instanta suspendarea provizorie a executarii silite.
„Dragostea pe care au aratat-o astazi cei 500 de cetateni pentru orasul nostru, prin actiunea lor de protest, imi da si mai multa forta in aceasta adevarata lupta contra grupului de interese care actioneaza in mod coordonat impotriva comunitatii locale. Nu vom renunta, vom lupta in continuare, justitia ne-a dat deja un prim castig de cauza, iar acest bun public – telegondola – este si trebuie sa ramana al orasului. Vom depasi problemele legate de acte si vom deschide acest sezon de iarna cu telegondola in stare de functionare“, a declarat primarul de la Sinaia, Vlad Oprea, potrivit comunicatului.
De asemenea, in comunicat se mai precizeaza si ca ultima rata de leasing a fost deja platita, astfel ca telegondola este achitata integral.
In aceste conditii, Primaria Sinaia a solicitat societatii de leasing trecerea instalatiei in proprietatea sa.
Telegondola care leaga statiunea Sinaia de Cota 1400 este oprita din luna mai a anului in curs, aceasta nemaifiind autorizata ISCIR ca urmare a unor probleme aparute la unul dintre pilonii care sustin instalatia.
Primarul statiunii prahovene preciza, luni, ca aceasta situatie a fost adusa la cunostinta constructorului (societatea Dunarea SA) in urma cu mai mult timp, insa demersurile pentru mutarea stalpului care era afectat de o alunecare de teren au fost incepute abia in luna septembrie.
In acest moment, telegondola este functionala, dar, din cauza faptului ca investitorul privat refuza sa dea primariei procesul verbal de receptie in baza caruia se poate obtine autorizatia ISCIR, instalatia nu poate fi folosita.
De asemenea, tot in septembrie, primaria a primit o adresa potrivit careia contractul de leasing a fost reziliat ca urmare a neplatii unei rate.
„Mergand pe tipicul contractelor de leasing, aceasta asociere (n.r. Dunarea SA si Dunarea IFN) a apelat la un executor judecatoresc care a venit efectiv sa ne execute rata de leasing ramasa restanta pe care am platit-o in luna octombrie, cu toate ca nu am avut niciun fel de incasari. (…) A venit pur si simplu sa ia bunul printr-o executare pe care noi o consideram ilegala si care trebuia sa aiba loc vineri (n.r. saptamana trecuta). Am recuzat pe executor, pentru ca am considerat ca acea executare este total ilegala“, a explicat Vlad Oprea.
Potrivit lui Oprea, pierderile inregistrate ca urmare a sistarii activitatii telegondolei se ridica la 1,5 milioane lei, acestora adaugandu-li-se si cele de imagine.
Acesta a subliniat si ca, daca telegondola nu va functiona, atunci statiunea Sinaia nu va putea participa la FOTE 2013.
Valoarea totala a instalatiei de transport pe cablu este de 7,7 milioane de euro, dintre care 2,3 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...