Prahova – 50 de politisti sanctionati disciplinar in 2011

Cele mai citite

Un numar de 50 de politisti din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova au fost sanctionati disciplinar in cursul anului 2011, in doua cazuri luandu-se chiar masura destituirii din Politie.
Seful IJP Prahova, Bogdan Despescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca, din cei peste 1.500 de politisti din cadrul inspectoratului, 50 au fost sanctionati disciplinar cu mustrare scrisa, diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 20% pe o perioada de trei luni, amanarea promovarii in gradul profesional urmator pe o perioada de doi ani sau chiar cu destituirea din politie (doua cazuri).
De asemenea, 92 de politisti au fost recompensati ca urmare a profesionalismului de care au dat dovada.
Astfel, trei ofiteri si patru agenti au fost avansati in gradul profesional urmator inaintea indeplinirii stagiului minim, 34 de ofiteri si 48 de agenti au primit multumiri scrise, iar in cazul a trei ofiteri s-a dispus ridicarea sanctiunii disciplinare aplicate anterior.
Despescu a precizat ca, anul trecut, unele dintre cele mai bune rezultate la nivelul IJP au fost inregistrate pe linia destructurarii de grupari infractionale.
Astfel, 35 de grupari infractionale care aveau un numar de 143 de membri au fost destructurate, ca urmare a acestui fapt 39 de persoane fiind arestate, iar pentru alte 69 fiind formulate propuneri de trimitere in judecata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie