Prahova – 45 de elevi din Sinaia, intr-o tabara sociala gratuita la Costinesti

Cele mai citite

Un numar de 45 de elevi din statiunea montana Sinaia beneficiaza, in perioada 2-9 iulie, de o tabara sociala gratuita la Costinesti prin programul anual „Vacanta la mare”, costurile de peste 30.000 de lei fiind suportate din fonduri de la bugetul local.
Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sinaia, cei selectati au indeplinit o serie de criterii, ei trebuind sa fie elevi ai unitatilor de invatamant de pe raza statiunii, din clasele gimnaziale V-VIII si liceu IX-XI, sa fi promovat la toate disciplinele in anul scolar incheiat sau sa aiba o medie generala de minim 7,00 si performante in activitatea depusa in cadru organizat, la diverse manifestari scolare, culturale, artistice, concursuri, olimpiade.
De asemenea, beneficiarii acestui program sunt elevi cu numar redus de absente scolare, chiar daca acestea sunt motivate (maxim 20 pe intreg an scolar), iar venitul net lunar pe membru de familie trebuie sa fie sub venitul minim brut pe economie in plata (600 lei). Prioritate au avut copiii proveniti din familii monoparentale sau cei aflati in plasament familial.
„Aceasta tabara vine sa sustina eforturile parintilor de a tine in scoala copiii si rasplateste elevii care au invatat bine. Initial alocasem bani doar pentru 30 de locuri, dupa analiza dosarelor, din care am inteles cat de greu este sa fii parinte in zilele noastre, am decis sa facem un efort financiar si sa sustinem tabara pentru toti cei 45 care s-au inscris. Le doresc vreme buna si sa se intoarca acasa cu amintiri de neuitat si prieteni pe viata”, a declarat, potrivit comunicatului de presa, primarul de la Sinaia, Vlad Oprea.
Cei 45 de elevi sunt insotiti de cadre didactice de la Scoala „George Enescu”, Colegiul „Mihail Cantacuzino” si de doi reprezentanti ai Primariei Sinaia.
Cheltuielile reprezentand cazarea si toate mesele sunt suportate de Primaria Sinaia (peste 30.000 de lei), transportul fiind sponsozorizat de SC Transport Urban SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie