Prahova – 43% din elevii care au sustinut Evaluarea Nationala au raspuns conform baremului la Limba romana

Cele mai citite

Un procent de 43% din elevii prahoveni care au sustinut examenul de Limba romana in cadrul Evaluarii Nationale au raspuns conform baremului de corectare, iar 22 de elevi au obtinut nota maxima.
Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Prahova, Horia Toma, 2.650 (43%) dintre cei 6.028 de elevi care au sustinut, in judet, proba de Limba si literatura romana au raspuns conform controversatului barem de corectare, iar 22 de elevi au obtinut nota 10.
Seful ISJ a precizat ca aproximativ 50 de parinti au facut o solicitare privind schimbarea baremului de corectare, intrucat au existat opinii diferite cu privire la unul dintre subiectele de la Limba romana, cererea fiind trimisa la Ministerul Educatiei.
„Prahova nu a fost singurul judet in care s-a facut o astfel de solicitare. Intrucat solutionarea ei nu este de competenta noastra, noi am trimis-o la minister. De altfel, ministerul a cerut ca inspectoratele scolare, prin vocea inspectorilor de Limba romana, sa isi spuna punctul de vedere cu privire la baremul de corectare”, a explicat Toma.
Cei doi inspectori de Limba romana din Prahova au apreciat ca solutia data de baremul de corectare la subiectul controversat este una ‘stiintific corecta’, dar au precizat ca acesta este un subiect cu un grad ridicat de dificultate supus interpretarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Polițiștii din Măgurele au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție

Gruparea infracțională specializată în furturi din societăți comerciale și din imobile aflate în construcție, din orașul Măgurele, a fost...

Alte articole din aceasta categorie