Prahova – 10 case finalizate in 5 zile prin participarea voluntarilor Lafarge la santierul din Baltesti

Cele mai citite

In aceasta saptamana, o noua echipa de 10 angajati Lafarge lucreaza voluntar la finalizarea a 10 case pentru 10 familii nevoiase din localitatea Baltesti, judetul Prahova.
Voluntarii formeaza cea de a 15-a echipa si ridica la peste 200 numarul angajatilor Lafarge care au lucrat pana acum pe santierele Habitat for Humanity din Romania.

„In perioada 2003-2011 am luat parte in fiecare an cu 1-2 echipe de colegi care au voluntariat pe santierele organizate de partenerul nostru, Habitat for Humanity, in Romania, in beneficiul unor familii aflate in nevoie de o locuinta, de un camin decent. Big Build este un proiect special si nu puteam lipsi – este o sansa minunata sa lucram cot la cot cu alti voluntari din tara si strainatate“, a declarat Camelia Savoiu, Director de Comunicare Lafarge Romania.

Lafarge – Romania si Habitat for Humanity Romania se afla de 10 ani intr-un parteneriat in care sunt valorizate, pe langa materialele de constructii donate in mod sistematic pentru santierele din toata tara, munca voluntara a angajatilor si expertiza lor pentru punerea in opera a produselor pe care ei insisi le fabrica. Parteneriatul reprezinta angajamentul comun de a contribui la construirea si/sau renovarea de locuinte in comunitatile unde exista filiale Habitat, cu scopul de a asigura familiilor selectate de organizatie, o locuinta sigura, decenta si accesibila ca pret.

„Nevoia de locuire adecvata, cu standarde minime care sa garanteze respectarea demnitatii umane, este uriasa in Romania. Raportul Eurostat din martie 2011 a facut publice cifre cutremuratoare despre conditiile de precaritate extrema in care traiesc nu mai putin de 20% din romani. Implicarea Lafarge in eliminarea locuirii saracacioase este exemplul viu si real ca poti genera o schimbare profunda daca ai vointa si alegi sa faci lucrul cel bun. Prin acest eveniment, Habitat for Humanity Romania celebreaza, alaturi de Sistemul ONU in Romania, „Ziua Mondiala a Habitatului”, stabilita de ONU si care se sarbatoreste in fiecare an in prima zi de luni din octombrie“, a spus Emil Olteanu, Director Executiv Habitat for Humanity Romania.

Pe langa cimentul donat pentru toate fundatiile acestor viitoare camine pentru cele 10 familii din Baltesti, voluntarii Lafarge vor contribui in aceasta saptamana la construirea locuintelor, promovand prin exemplul lor responsabilitatea civica si voluntariatul personal si organizational.

Este al treilea an consecutiv in care Habitat for Humanity Romania organizeaza Big Build in Romania. Familiile lucreaza alaturi de voluntari si deja au contribuit cu sute de ore de voluntariat, muncind la casele proprii sau la casele altor beneficiari Habitat. La acest eveniment ii puteti urmari in direct (www.bigbuild.ro) pe voluntarii Lafarge care lucreaza in santier alaturi de familiile beneficiare, echipa Habitat si ceilalti voluntari, la cele 10 case ce vor fi finalizate in mai putin de 5 zile.

Ultimele articole

Prahova – Cinci transformatoare electrice furate in judet de la inceputul anului, paguba fiind de aproximativ 150.000 de lei

Cinci transformatoare electrice au fost furate in judetul Prahova de la inceputul acestui an, paguba pe care hotii au...

Prahova – Mii de oameni fara apa curenta, din cauza furtului unui transformator electric

Mii de locuitori din comuna prahoveana Baltesti si din Gornet Cuib nu beneficiaza, duminica, de alimentare cu apa, din...

Prahova – Copil împuşcat accidental în gambă, la Bălţeşti

Un copil de 15 ani a fost împuşcat accidental, sâmbătă seară, în localitatea prahoveană Bălţeşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ